Rogue Trakehners

Court of Miracles

Tämä on virtuaalihevonen

VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II

☆    Trakehner, tamma
☆    Punaruunikko, 169cm
☆    Syntynyt 02.10.2019 - 11v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH19-021-0080

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Tuonut Lissu T.Kuinka ihminen voi päätyä siihen tilanteeseen, että tulee ostaneeksi ulkomailta taas uusia hevosia, tällä kertaa vain kolmen hevosen voimin. Työtä riittää ilman uusiakin yksilöitä, mutta ehkä saamme shoppailun anteeksi, kun jouduimme muutamia vanhempia hevosia päästämään ikuisille vihreille laitumille. Varsinainen energiapommi oli tuo trakehner tamma, joka oli kuulemma tulomatkan pitänyt sellaista metakkaa, että ihme jos ehjänä oli. Kun haastattelin aikani kuljettajaa, yrittäessäni saada jotain järkevää syytä, miksi yksi hevonen voi saada sellaisen metakan aikaseksi - ratkaisu saatiin vasta kotona tallissa. Kiima. Porukan ainoa tamma. Kolme oria. Se oli siinä.

Aika kului ja pääsimme paremmin tutustumaan uusiin hevosiin. Porukan sähäkkäin tapaus on ehdottomasti Court of Miracles, eli Mira. Tamma on todella herkkä ja reagoi vahvasti ärsykkeisiin ja paineeseen. Sen kanssa joutuu vähän olla varuillaan, ettei se säpsähtelisi. Nopeat käden liikkeet voi saada tamman perääntymään tai heilauttamaan päätänsä. Tämä kannattaa huomioida hoitaessa, joka on suositeltavaa tehdä tallin käytävällä. Karsinassa se on aluksi rauhallinen, mutta jos varusteita kantaa sen karsinaan, alkaa sellainen pyörimisrumba että huh. Jos joudut tammaa jostain syystä komentamaan, se ei paljoa vaadi, että viesti menee perille. Jos hevonen loukkaantuu verisesti, voi koko päiväsi mennä pilalle tämän takia. Jos Mira on kunnon kiukku päällä, sen kanssa ei pysty tekemään mitään kunnolla. Muuten tamma antaa hyvin hoitaa itseään, eläinlääkärin tutkia ja piikittää, sepän vuolla ja kengittää kaviot. Hermoheikon ihmisen kannattaa pysytellä Mirasta kaukana.

Sähäkkyyttä löytyy myös ratsastaessa, varsinkin jos ratsastaja on kokematon, hermostunut tai tekee epäselviä pyyntöjä - joka hermostuttaa hevosta älypaljon. Mira tarvitsee tasainen, kokeneen ja määrätietoisen ratsastajan. Sellaisen, joka vie kaikki asiat loppuun asti, eikä anna mitään epäselviä vihjeitä toivomastaan. Miralla on upea liike ja sen saa esille vain muutama ratsastaja. Uudet ratsastajat se tietenkin testaa ja jos testitulos vaikuttaa huonolta, tulee loppu olemaan yhtä surkea. Ratsastajan täytyy olla tasainen käsituntumalta, käyttää paljon painoapuja hyödyksi ja tukea ratsunsa liikkeitä hyvin istunnalla. Miran liike on energistä, hyvä tempoista ja rytmikästä. Kun sen saa hyvin ratsastettua avuille, ratsastus on kevyttä ja kohtalaisen helppoa. Miralla on hyvä työmoraali ja se tekee työnsä mielellään, kun satulassa on osaava ja tuttu ratsastaja.

Maastossa Mira saattaa hermoilla milloin mistäkin. Muiden hevosten läsnäollessa se on paljon rauhallisempi, mutta saattaa silloinkin säpsyä erilaisia asioita. Esteitä ei hypitä juuri ollenkaan, puomityöskentelyä kyllä harrastetaan muuten paljon. Joskus harvoin saatetaan irtohypyttää, mutta tämä on paljon turvallisempaa, kun ihminen ei ole selässä. Mira ottaa sen verran lämpöä esteistä, että laji on turhan vaarallinen ratsukkona. Laumassa Mira on pomottaja tyyppiä tiettyyn pisteeseen asti; muutamat porrasta ylempänä olevat tammat pistävät Miran kyllä takaisin maanpinnalle. Muutaman tamman kanssa Mira suostuu heinäkasansa jakamaan, mutta pääosin se viihtyy itsensä seurassa vähän syrjemmässä muista.


Jälkeläiset:

trak-o. Everholt Court of Delusions / s. 04.11.2019
tprn, 168cm / isä. Wiemeyer

trak-o. Everholt Court of Curiosities / s. 30.03.2020
rn, 167cm / isä. Theatre Bizarre / VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I

trak-t. Chicago Rogue / s. 07.08.2021
prn, 166cm / isä. Beyond Oblivioni. Wonders of the Ancient World

trak, rn, 168cm
evm

ii. Things To Be Seen

trak, rt, 172cm
evm

iii. Kerckhoff II

evm

iie. Theamata

evm

ie. Worship of False Gods

trak, trn, 167cm
evm

iei. Triumphlied

evm

iee. Why Holy Ghost

evm

e. Come What May

trak, tprn, 167cm
evm

ei. Romanze

trak, mrn, 166cm
evm

eii. Luxenberg

evm

eie. Rita Marlies

evm

ee. Champagne Moment

trak, prn, 171cm
evm

eei. Kalchreuth

evm

eee. Clairette Rose

evm


 ★ Lue sukuselvitys


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset
KTK-I - (4/20)   - 20+20+20+20=80p.
★ KRJ:n laatuarvostelu 10/2023 - KRJ-II   (98p.)

- Åland Weekend: Kür Grand Prix: 37/46 (57.248 %)

Näyttelyt
24.01.2020: Rivia & Skellige - irtoSERT -- pt. alaera
17.04.2020: Lallybroch - irtoSERT -- pt. Lissu T.
07.05.2020: Lallybroch - MVA-SERT, BIS2 -- pt. Lissu T.
17.08.2020: Lallybroch - MVA-SERT, BIS1 -- pt. Lissu T.


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

Tallin päiväjärjestystä järisytti odotettu päivä, kun tammojen oli tarkoitus laskea varsojensa kanssa laitumelle. Olimme ahertaneet muutaman viikon, että saimme suuren laitumen rakennettua valmiiksi ja tarkistettua turvallisuus. Tämä laidun on unelmien laidun, koska siinä on kaikenlaista hevosille tarjolla. On metsää, peltoa, niittyä, järveä ja suuret suojaisat katokset vesikelejä varten. Tammoja oli tarkoitus laskea laitumelle yhdeksän, joista jokaisella oli lähes saman ikäiset maitovarsat mukana. Koskaan aikaisemmin meillä ei ole näin suurta laumaa ollut, joten sekin on jännittävä tilanne, miten kaikki sujuu. Kun viimeinen tarkastuskierros oli tehty, oli aika laskea tammat ja varsat laitumelle.

Talutin Miraa, jonka vierellä ravasi häntä ylhäällä sen 4kk ikäinen orivarsa Everholt Court of Delusions. Meteli alkoi olemaan aikamoinen, kun varsat ja tammat huutelivat toisilleen kun hevosia alkoi kerääntyä laitumelle. Olimme pyytäneet apukäsiä paikalle, että saataisiin kaikki tammat samaan aikaan päästettyä irti. Varsat olivat jo valmiiksi irti ja ne pääsi jo etukäteen tutustumaan toisiinsa. Hetki oli koittanut ja Flynn karjaisi lujaa "irti!". Tanner alkoi tömistä kun tammat säntäilivät joka suuntaan ja vähän hätääntyneet varsat yrittivät pysytellä emänsä vierellä. Tilanne oli varsinaista kaaosta ensimmäisen vartin, kunnes tilanne alkoi tasaantua. Aikuiset hevoset olivat pääasiassa jo tuttuja keskenään, kaksi uutta tulokasta oli mukana. Mira on monena vuotena ottanut johtajatamman viran itselleen, joten jännittävää on, pitääkö Mira asemansa tänäkin vuonna.

Delusion vaikutti hieman pelokkaalta toisia varsoja kohtaan mutta uteliaisuus vei voiton monessa tilanteessa. Mira pysytteli varsansa lähettyvillä ja kun hänkin vihdoin alkoi hieman rauhoittua, myös Delusion alkoi rauhoittua. Suurin osa tammoista alkoi syödä maittavaa vihreää ruohoa, osa taas nautti suuresta tilasta ja laukkailivat pitkin niittyä. Varsat löysivät painikaverit hyvin ja kaikilla näytti olevan mukavaa. Jäimme tiimimme kanssa seurailemaan tilannetta vielä tunniksi, että kaikki sujui varmasti ongelmitta. Varsat nauttivat ikäisestään seurasta ja tammat nauttivat auringosta ja hyvästä syötävästä. Illalla kun kävin omalla tarkistusvuorollani katsomassa tilanteen, vain tammat näkyivät laitumella. Varsat olivat uuvuttaneet itsensä ja makasivat pitkässä heinikossa, osa emänsä vierellä ja osa keskellä niittyä isossa rykelmässä.