Rogue Trakehners

Cordelíá Rogue

Tämä on virtuaalihevonen


☆    Trakehner, tamma
☆    Tummanruunikko, 170cm
☆    Syntynyt 29.08.2023 - 1v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH23-021-0257

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Rogue TrakehnersDelia oli kesän viimeinen odotettu varsa. Toivoimme tammavarsaa, koska tästä emästä oli meillä jo upea orivarsa tallissa mutta emälinjan jatkana puuttui. Yhdistelmä oli todella mielenkiintoinen! Isä oli näyttävä ja hyvä liikkeinen GP-tason koulutaituri, jonka suku oli erilainen - sisältäen myös ripauksen täysiveristä. Emä Mira puolestaan oli saksalaista kasvatustyötä kyllä mutta suvusta löytyi paljon brittilinjoja. Emälinja oli hyvin tuottava, toki myös kilpakentillä hienosti pärjännyttä! Kovasti toivoimme Miralle seuraajaa talliin - kyseessä oli yksi tärkeimpiä kantatammoja meillä. Voi sitä ilon ja onnen päivää, kun Mira oli varsonut laitumelle iltapäivällä sen unelmieni tammavarsan ihanan päämerkin kera! Se oli täydellinen, kaikkea sitä mitä toivoimme ja odotimme.

Ei ole omena kauas puusta pudonnut, kun varsa on kuin emänsä kopio. Sähäkkyyttä ja herkkyyttä löytyy paljonkin. Toistaalta tällaisen hevosen kouluttaminen on ollut helppoa, kun ei yhtä asiaa tarvitse kauan hinkata uudestaan ja uudestaan. Delia on miellyttävä ja mukava hevonen, jonka kanssa työskentely on aina mielekästä. Helpoin se ei ole, aina joutuu vähän miettimään, mitä meinaa seuraavaksi tehdä. Pienestä pitäen Delia on ollut utelias hevonen. Kaikki uusi pitäisi päästä tutkimaan, vaikka se kuinka jännittäisi. Maastossa reitille tullut uusi postilaatikko näyttäytyy tamman silmin vähintään krokotiililta mutta aikansa sitä ihmetellen, puhistellen ja ähistellen kun uskaltautuu kohdetta tutkimaan, tilanne on nopeasti ohi ja matka voi jatkua.

Ratsastettavuudeltaan Delia on unelma. Se reagoi herkästi apuihin ja kulkee kevyellä ohjastuntumalla. Paljon asioita pystyy tekemään pelkällä painoavuilla ja tämän hevosen koulutus on ollut aikoinaan niin ihanan helppoa, että tällaisia voisi tulla enemmänkin koulutukseen! Delialla on hyvät kolme askellajia, joissa on helppo istua. Ravi on isoa ja näyttävää mutta pehmeää. Se kuuntelee tarkasti ratsastajansa ohjeita ja jos vain pää pysyy kasassa, se näyttää radoilla todella upeita GP-tason liikkeitä. Etenkin sen lisäykset ja laukanvaihdot ovat upeat! Herkkyys tuo omat haasteensa, kun kilpailukentän aitojen ulkopuolella tapahtuu aina kaikenlaista ja jos Delia jotain säikähtää - kaikki on menetetty. Se ei pysty enää sen jälkeen keräämään itseään vaan liikkeestä tulee kiireistä, töksähtelevää ja rikkonaista. Hyvinä hetkinä ja päivinä kaikki menee lähes oppikirjan mukaisesti. Delia kuuluu tallilaisten suosikki ratsuihin, enkä yhtään ihmettele.

Delia elää isossa tammalaumassa ja elämä näyttää olevan ihan mukavaa porukassa. Delia kuuluu porukan pohjasakkiin mutta tamma itse tuntuu olevan tyytyväinen tilanteeseen. Sillä ei ole tarvetta yrittää kovistella muita tai viedä muiden heinät. Kunhan Delialla on kavereita ympärillä, ruokaa saatavilla ja vettä lähettyvillä, kaikki on hyvin. Delialle riittää, että vanhempi tamma luimistelee niin paikka vaihtuu hyvin nopeasti. Delia on enemmän epävarma maastoillessa yksin, joten jos vain kaverin saa mukaan niin aina parempi, silloin tamma pystyy rentoutumaan. Yllättävät asiat ovat pelottavia, jolloin hevonen säpsähtää tai säikähtää. Autot, koneet ja moottoripyörät ovat silti ok, niistä ei välitetä.
Jälkeläiset:

- ei vielä jälkeläisiäi. Conradiner

trak, trn, 171cm
estepainotus
Ch, KTK-II, KRJ-II

ii. Enroch

trak, rn, 175cm
evm

iii. Teruecker

evm

iie. Enradina

evm

ie. Cordona

trak, m, 165cm
evm

iei. Adriner

evm

iee. Corrada

evm

e. Court of Miracles

trak, prn, 169cm
koulupainotus
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II

ei. Wonders of the Ancient World

trak, rn, 168cm
evm

eii. Things To Be Seen

evm

eie. Worship of False Gods

evm

ee. Come What May

trak, tprn, 167cm
evm

eei. Romanze

evm

eee. Champagne Moment

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset
- ei vielä saavutuksia


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text