Rogue Trakehners

Roguen alku

Tallin omistaja pariskunta Mia ja Fynn olivat pitäneet jo yhtä kymmenisen vuotta, kunnes yhteinen unelma oli käymässä toteen. Fynn oli perimässä perheensä tilat, joissa aikoinaan kasvatettiin puoliverisiä - tästä oli kulunut aikaa jo parikymmentä vuotta, joten remonttia oli tehtävä. Pariskunnan lapset olivat silloin 9- ja 11-vuotiaita, kun suuri urakointi tilojen uudistamisessa alkoi. Pariskunta on koko elämänsä toiminut hevosten kanssa, Mia enemmän estepuolella kun taas Fynn vaikuttanut jopa GP tasolla asti, treenannut ja valmentanut useassa eri maassa. Näin vahvalla kokemuksella ja osaamisella unelma omasta tallista oli käynyt toteen ja ensimmäiset hevoset pääsivät muuttamaan viiden vuoden kuluttua remontin alkaessa.

Lapset ovat saaneet viettää lähes koko elämänsä tallilla, ennen omiakin tiloja. Yleensä vanhemmat ostavat lapsille ponit, joilla opitaan ratsastuksen alkeet mutta Sabine ja Emma ovat alusta lähtien päässyt istumaan isojen hevosten satulassa. Monia kertoja ihmiset ovat kauhistelleet, miten Mia uskaltaa antaa noin pienten lasten ratsastaa 164cm säkäisellä hevosella. Tytöt ovat kummatkin innostuneet ratsastuksesta ja heitä on valmennettu perheen kesken mutta myös ulkopuolisten valmentajien tarkkaavaisten silmien alla. Etenkin Emma on todellinen hurjapää, joka nykyään hoitaa perheen kovapäisempiä ja vauhdikkaimpia hevosia. Sabine on selkeästi rauhallisempi ja maltillisempi, erinomainen kouluratsastaja ja nuorten hevosten opettaja.


Tallin tilukset

Tallin pihassa komeilee hieno punertava tiilinen 2-kerroksinen omakotitalo, jota ympäröi kiviterassi. Talo on hieman syrjemmässä tallikeskuksesta mutta itse hevostilan keskiöstä löytyy kaksi erillistä tallia; tammatalli (20 karsinaa) ja oritalli (10 karsinaa). Kummastakin tallista löytyy: pesukarsinat, varustehuone, pieni toimistohuone, wc sekä tilava hoitotila. Rakennusten välissä on suijattu kuivikevarasto. Lantala sijaitsee tallien takana, joten suoraan tallista pystyy tyhjentämään kottikärryt lantalaan. Lantalan pohja on rakennettu niin, että koneilla tasaus ja tyhjennyt on huoletonta ja helppoa. Sen takia kummankin tallin taakse on rakennettu oma lantalakouru.

Nuoria hevosia ajatellen tiloilta löytyy muutama pihatto oreille ja tammoille. Pihatoissa on tukevat ja suuret suojat hevosille, pehmeällä pahnakuivikkeella. Tarhat löytyvät pihan välittömässä läheisyydessä kun taas suuremmat laitumet sijaitsevat hieman kauempana. Tallin pihasta ei ole läpikulkua mihinkään vaan piha on täysin rauhoitettu Roguen asukkaille ja asiakkaille.

Hevoset on jaettu pienen porukan kesken, kuka huolehtii kenenkin liikutuksesta. Treenaavat hevoset noudattavat tarkasti niille suunnattuja ohjelmia ja eläinlääkäri käy tasaisesti tutkimassa ja huoltamassa hevosia, kuten myös hieroja. Toiminta on hyvin suunnitelmallista, jolloin kaikki tärkeät asiat tulee varmasti tehtyä ja jokaisella hevosella on oma päiväkirja ja treenivihko, jota päivitetään joka päivä. Tällöin huomataan poikkeavuudet nopeasti ja pystytään reagoimaan treeniohjelman muutoksiin nopeasti.


Team Rogue

☆ Mia Bergren

On 44-vuotias oman elämänsä kulkija mutta erittäin eläinrakas ja äärimmäisen hyvä hevosnainen. Hänen ei ollut koskaan varaa ostaa tyttärelle omaa hevosta mutta nuoruus kului tallilla töitä tehden, josta palkkiona Mia pääsi ratsastamaan pääosin laukkahevosia. Hiljalleen hevospuoli vei naisen mennessään myös töiden osalta ja lopulta Mia pääsi kouluttautumaan hevosalalla valmentajaksi asti. Mia on rento, rauhallinen ja kaikille aina ystävällinen. Hän rakastaa kaikkea uusia juttuja, joka näkyy naisen vaihtuvassa harrastuksessa (kyllä, hän tekee muutakin kuin mikä liittyy hevosiin). Mia ei voi sietää epäjärjesystä, laiskuutta ja monimutkaisia asioita.

☆ Fynn Bergren

On 48-vuotias perheen ainoa lapsi, jonka tarkoituksena oli opiskella lääketieteellisessä kirurgiksi mutta tyttöystävän perässä hänestä tuli tallirenki ja kun kerran nousee satulaan, se tunne voi viedä mennessään. Fynn on varsin komea tumma herrasmies, jonka leveä hymy hurmaa naisen kuin naisen - vientiä on riittänyt, niin naisissa kuin elämässäkin. Helppo nuoruus Fynnillä ei ollut, vaikka miehen vanhemmat olivat valmiita kustantamaan kaiken, mitä hän vain halusi. Elämään kuului pientä rötöstelyä ja hölmöilyä. Fynn oli estevalmennuksessa kahden ystävättärensä kanssa, eikä mies saanut enään mielestään tuota valmentaja kaunotarta, Miaa. Hiljalleen elämä kuljetti kaksikon yhteen, jolloin kummankin elämä muuttui yhteisen elämän suunnitteluun. Fynn on todella kokenut, osaava ja taitava valmentaja (etenkin estepuolella). Fynn peri lopulta perheensä tilukset, johon lopulta Rogue Trakehners perustettiin.

☆ Emma Bergren

On 15-vuotias Mian ja Fynnin tytär, joka omaa vauhdikkaan ja äkkipikaisen luonteen. Emma rakastaa haasteita ja teekin mielellään töitä nuorten hevosten kanssa sekä hieman hankalampien ratsujen kanssa. Emma on valmis kaikkeen, etenkin pienen haaston ja yllyttämisen jälkeen. Ihmisillä pitäisi olla itsesuojeluvaisto mutta joskus on tuumattu, onko hänellä sitä ollenkaan. Emma on avoin, sosiaalinen ja kaikille aina mukava - vaikka hammastaan purren. Ihmisiin hänellä menee herkästi hermot mutta hyvän pokerinaamansa ansiosta pystyy peittämään ärtymyksensä hyvin (nurkantakaa voi toki kuulua sättimistä). Emma rakastaa vauhtia ja onkin ehdottomasti estepuolelle painottunut ratsastaja, jonka kylmäpäisyys ja hyvät hermot tuovat energiselle hevoselle toivottua turvaa ja rauhaa suoritukseen.

☆ Sabine Bergren

On 17-vuotias myös Mian ja Fynnin tytär, joka on hieman rauhallisempi ja tyyneempi persoona, mitä siskonsa. Sabine touhuaa kaikkea mielellään mutta enemmän omassa rauhassa, kuin isossa kaveriporukassa. Sabinen rauhallisuus ja rentous on suuri apu nuorten hevosten kanssa, koska hänellä riittää pitkäjänteisyyttä. Ihmisten kanssa Sabine on hiljaisempi ja ehkä vetäytyy isommista porukoista syrjemmälle ja alkaa tehdä omia juttujaan. Hän on painottunut enemmän kouluratsastuksen puolelle ja arjessa näkyvä tarkkaavaisuus ja pienten asioiden hiominen näkyy myös ratsastuksessa. Mitään ei koskaan jätetä puolitiehen ja kaikki tehdään kunnolla loppuun asti, mikä on aloitettu. Sabine on huolehtivainen ja etenkin kilpareissuilla hän on hoitanut paperiasiat ja juoksevat asiat aina kuntoon muidenkin puolesta.