Rogue Trakehners

Everholt Court of Delusions

Tämä on virtuaalihevonen

KTK-II, KRJ-I

☆    Trakehner, ori
☆    Tummanpunaruunikko, 168cm
☆    Syntynyt 04.11.2019 - 14v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH19-021-0081

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Sorel / Everholt Estate  



Tumma orivarsa kiitää laitumella häntä kohti taivasta, jalat nousevat korkealle heinän yläpuolelle ja näky on aika uljas ja hieno - omaa varsaa voi kai kehua huolettomasti? Delusion on orivarsa, jonka matka tähän maailmaan ei alkanut kaikista helpoimmalla tavalla, mutta nyt olemme onnellisia että tuo aluksi niin heikko varsa näyttää juuri nyt tuolta. Ensisynnyttäjällemme tilanne oli hankala ja synnytys pitkittyi hengenvaarallisen pitkäksi, mutta lopulta kaikki meni hyvin ja emä ja varsa saatiin kuntoon. Delusion on menossa joka paikkaan - uusi ämpäri pihassa on pakko päästä tutkimaan, eikä aidat tätä nuorikkoa pidättele. Se ryömii lankkuaidan alta ja astelee uhkarohkeasti sähköaidan läpi tai yli, miten ne jalat nyt sattuu asettumaan, mutta tutkimusretkelle on päästävä. Varsan emä on monet kerrat ollut sydän kylmänä laitumella, seuratessaan varsansa touhuja kaukana pihapiirissä, eikä emän huutelut aiheuta mitään reaktitota. Tämä tyhmän rohkea nuori herra, on nimeltään Everholt Court of Delusions.

Kävelet tarhaa kohti rauhallisin askelin, hevonen kulkee pää rennosti alhaalla vierelläsi. Kauempana puuhun lentää pieni lintu - ennen kun tajuatkaan, vieressäsi ei ole enää hevosta. Delusion on leikkisä ja joskus ärsyttävä luontokappale, joka repii viimeisetkin hermon rippeet sinusta ja luulet tulevasi mielipuoleksi. Delusion keksii omia kummallisia tempauksiaan, eikä niihin pysty varautumaan. Upea ulkokuori saattaa peittää alleen riivatun pirun, joka odottaa otollista hetkeä iskeä. Se saattaa aivan yllättäen taluttaessa ottaa jalat alle, eikä sitä meinaa pidätellä mikään. Joskus liikutaan kahdella jalalla, joskus ei liikuta yhtään mihinkään.

Delusionin tarha on rakennettu niin, että hevonen kyllä pysyy siellä (kymmenien karkailujen jälkeen) mutta laidunkauden alkaessa on aina mielenkiintoista ja jännittävää, mistä tämän hevosen löytää aamulla. Sen laitumen ympäri on viritelty sellaisia pieniä alueita, joihin se viimeistään jää jumiin. Kaksi kertaa se ei samaan hetkeen mene langoista läpi. Herkuille perso Delusion on helppo ottaa kiinni; kaurasanko käteen ja vähän ravistella, johan poika köpöttää luokse juoksujalkaa. Delusion ei ole agressiivinen, joten se jättää muut orit rauhaan. Tammojen luokse se yleensä menee, mutta vastaanotto ei ole kovin suotuisa. Hurjat tammat yleensä ajavat porukalla yllättävän vierailijan kauas luotaan ja aamulla voi nähdä, kuinka Delusion seisoo tarhan nurkassa ahdistuneena, kun mammat ovat pitäneet jöötä. Orin ilme on paljon puhuva.

Ratsuna Delusion on energinen ja vaativa. Se kokeilee ratsastajaansa aina välillä, kumpi on määräys vuorossa. Silloin täytyy pitää pää kylmänä ja laittaa hevonen tekemään sen pyydetyn asian, eikä antaa senttiäkään periksi. Jos jotain asioita antaa luistaa, sinulle tulee iso ongelma käsittelyyn myöhemmin. Delusion tarvitsee tarkat, huolelliset ja määrätietoiset avut ja otteet. Ravi on miellyttävän näköistä mutta ei tuntuista. Askeltaa hyvin maltillisesti paikoillaan, kun sille päälle sattuu. Joskus Delusion käyttäytyy kuin robotti - kaikki sujuu hyvin ja täydellisesti. Joskus on päiviä, kun mikään ei meinaa onnistua. Yleisö voi pelottaa, joku koppi saattaa hermostuttaa sitä tai paikan hälinä ahdistaa niin paljon, että liikkeet ovat kiireisiä, jännittyneitä ja lyhyttä. Parhaimmillaan Delusion kouluhevonen, joka pystyy hipomaan lähes täydellistä liikehdintää.






Jälkeläiset:

trak-o. Éoghan Rogue / s. 07.09.2023
rt, 167cm / emä. Everholt Encavage



i. Wiemeyer

trak, rn, 167cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I

ii. Finnian

trak, rn, 168cm
evm

iii. Lisbon

evm

iie. Fonda

evm

ie. Wandra

trak, rn, 164cm
evm

iei. Amazon

evm

iee. Wanna

evm

e. Court of Miracles

trak, prn, 169cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II

ei. Wonders of the Ancient World

trak, rn, 168cm
evm

eii. Things To Be Seen

evm

eie. Worship of False Gods

evm

ee. Come What May

trak, tprn, 167cm
evm

eei. Romanze

evm

eee. Champagne Moment

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset
KTK-II   (9/20)   - 17+18+18+18=71p.
★ KRJ:n laatuarvostelu 11/2023 - KRJ-I   (108p.)

- Åland Weekend: Kür Grand Prix: 22/46 (63.319 %)

Näyttelyt
14.02.2021: Tiikeriluola - irtoSERT -- pt. Dimma


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

Kylmä pakkas päivä aiheutti omat ongelmat ja harmitukset, mutta mikäs sen parempaa, kun riisua toppatakki päältä ja laittaa vain kevyt liivi päälle - onni on lämmitetty maneesi! En osaisi enään elää ilman tätä mahdollisuutta, kun ei tarvitse olla jatkuvasti kenttää pelastamassa että siellä uskaltaisi edes käyntiä mennä. Delusion rouskutti rauhallisena karsinassaan heinää, kun minä olin kasannut varusteet valmiiksi ja loimen odottamaan sitä hyvin treenattua, hikistä hevosta. Thomas oli tänään tulossa pitämään muutaman valmennuksen ja minä halusin saada Delusionin valmennukseen mukaan. Ori on yleensä todella kelpo ratsu mutta nyt muutamien viikkojen aikana Delusionista on kuoriutunut pieni pirulainen. Olin jo varma, että hevonen on todella kipeä ja tutkitutin sen eläinlääkärillä. Siellä otettiin verikokeet, taivutuskokeet ja katsottiin liikettä ja syynättiin joka karva mutta mitään ei löytynyt. Yksi vaikutustekijä voi olla Delusionin viereiseen tarhaan tullut nuori ori. Välillä niillä on todella kova keskustelu ja mölyäminen päällä, kun vien päiväheiniä. Täytyy varmaan siirtää tämä nuori jonnekin muualle, että Delusion saa itselleen taas sielunrauhan.

Avasin Delusionin karsinan ja hevonen kääntyi katsomaan minua, mutta huokaisi ja jatkoi heinien syömistä. Samalla kun laitoin orille riimua päähän, selitin sille tärkeänä, että Thomas on tulossa ja nyt täytyy tehdä parastaan! Jotenkin en usko, että puheillani oli mitään vaikutusta mutta ehkä se helpotti vain minun oloa... Kauan ei aikaa kulunut kun Delusion seisoi täysissä varusteissaan tallin käytävällä. Laitoin liivin päälle ja lähdin taluttamaan hevosta maneesiin. Siellä oli paikalla kaksi muutakin ratsukkoa, Emma ja eräs asiakas, joka on käynyt meillä usein valmennuspäivillä. Koko ryhmärämä koostui erittäin taitavista, nuorehkoista oreista, joilla on paljon vielä näyttämättä kilparadoilla. Kun Delusion asteli maneesiin, kaksi muuta hevosta nosti pientä meteliä ja tottakai Delusionkin osallistui niihin karkeloihin. Tykkään tästä orista juuri sen takia, että se ei säädä mitään ylimääräistä. Vaikka ympärillä on hälinää ja vaikka hevoset riehuisi vieressä, Delusion katsoo mutta antaa tilanteen olla. Nousin satulaan, kiristin satulavyön ja otin ohjat käteen. Siinä samassa Thomas asteli maneesiin iloisena, kuten aina. Hän ensimmäisenä kehui upean näköisiä hevosiamme! Delusion oli porukan vanhin, vaikkei sekään mikään ikäloppu ollut ja näytettävää riittää.

Valmennuksessa keskityimme pitämään hevosen aktiivisena ja hallittuna. Heti ensimmäisistä käyntiaskelista lähtien hevoset laitettiin tekemään töitä. Niille ei saanut antaa montaa sekuntia aikaa keksiä jotain muuta ajateltavaa, kun itse työ mitä teimme. Teimme voltteja, väistöjä ja asettelu harjoituksia. Käynnissä aloitimme oikeasti vaikean asian harjoittelun, kun suoraan kävelyn. Minulla oli paha tapa jäädä vasempaan ohjaan liikaa roikkumaan ja hevonen ei todellakaan ollut suora kulkiessaan, vaikka minä niin kuvittelin. Thomas seisoi melkein kentän keskellä ja me ratsastimme käynnissä sitä kohtisuoraan. Kyllä meillä on todella vinoja hevosia, jos Thomasin antamiin kehotuksiin oli täysi uskominen! Kun kaikki kolme oli saanut Thomasille riittävän suorat linjat luotua, jatkoimme seuraavaan tehtävään.

Nostimme harjoitusravin ja jäimme kentän keskelle isolle ympyrälle. Tehtävänä oli siirtää takaosaa hieman ulospäin, kaksi askelta riitti. Delusion teki pyydetyn todella nätisti ja tämä oli hevoselle helppoa. Delusion tuntui kevyeltä ja miellyttävältä ratsastaa. Se käytti kehoaan hyvin ja jalat toimivat saumattomasti. Hain jatkuvasti sopivaa tempoa ja kun se lopulta löytyi, pyrin pitämään sen tarkasti laskemalla mielessäni tempoa. Seuraavaksi jatkoimme laukassa lävistäjälle, missä tehtiin laukanvaihto. Ensimmäinen vaihto meni meiltä aivan pipariksi. Delusion oli sitä mieltä että nyt mennään lisättyä laukkaa, kun minulla oli ihan muut kuviot mielessä... Otin ohjalla enemmän kiinni ja tein muutaman voltin ja hain enemmän tuntumaa, kun kokeilin uudestaan. Nyt Delusion suoriutui hyvin! Thomas kehui Delusionin takaosan energistä ja hyvä tempoista takaosan käyttöä. Ei suotta, Delusion todellakin osaa olla näyttävä joka suunnasta! Muilla ratsukoilla oli hieman ongelmia, mutta sillä välin kun he harjoittelivat vaihtoja, me teimme yhden vaihdon sijasta neljä. Delusion oli todella reipas ja kaikki se pöhköily, mitä ori on pitänyt - se oli täysin kadonnut! En tiedä johtuiko se Thomasin läsnäolosta vai mistä, mutta olin todella ylpeä tästä hevosesta!