Rogue Trakehners

Theatre Bizarre

Tämä on virtuaalihevonen

Ch, KTK-I, KRJ-II

☆    Trakehner, ori
☆    Rautias, 162cm
☆    Syntynyt 01.10.2017 - 20v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH18-021-0057

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Tuonut Lissu T.Theatre Bizarre edustaa hienoa ja harvinaisempaa koulutrakehner sukulinjaa, joka on täysin saksalainen. Sukutaulusta löytyy niin vanhempia kuin uudempia moderneita linjoja, joita yhdistelemällä on saatu aikaan jotain todella näyttävää ja laadukasta. Kun näimme tämän hevosen myynti-ilmoituksen, ei ollut kahta sanaakaan, etteikö tuo hevonen olisi meidän tiimiin täydellinen. Otin yhteyttä parhaista parhaimpaan hevosjobbariini, joka on tehnyt mahdottomastakin mahdollista - joten olin luottavaisin mielin tämän hevosen kohdalla. Kysyntää oli kuulemma ollut joka paikasta ja eri puolelta maailmaa mutta kasvattajat olivat mielissään, että hevonen tulisi jäämään kotimaahansa Saksaan, sekä muutosta Prague Trakehnersille!

Bizarre on oman valtakuntansa herra ja valtias, joka ei kaipaa muita hevosia lähellekään omaa valtakuntaansa, eli tarhaa. Olemme joutuneet sijoittamaan orin tarhan mahdollisimman syrjään, koska kukaan ei enään jaksanut kuunnella tämän eläimen möykkäämistä ulkona, kun lähistöllä kulki hevosia. Se ottaa kierroksia muista hevosista ja aivan kuin se olisi odottanut hetkeä, kun joku hevonen tuotaisiin talliin, että se pääsisi esittelemään upeaa ulkokuortaan ja näyttämään, kuka on kukkulan kuningas. Nyt onneksi Bizarre tarhaa sen verran syrjemmässä, että tallin ympäristö on rauhattu. Ihmisiä kohtaan ori on kiltti kuin mikä, mutta tylsistyessään se keksii itselleen kyllä tekemistä. Tallin käytävillä kavioiden kopina saa tämän hevosen heti hörähtämään. Se on aina, joka kerta sama reaktio. Joskus toisten orien metelöidessä tallissa Bizarre tarttuu seremoniaan aivan varmasti.

Orilla on ärsyttävä tapa kengittäessä nykiä tai riuhtoa jalkaansa - se tekee sen täysin tahallaan. Se tietää, että me hermostumme ja ärsyynnymme siitä ja sen on vain pakko tehdä se. Kengittäjä tietää hevosen metkut jo hyvin ja osaakin varautua niihin ilman, että hänen hirveästi tarvitsee pelätä, että riuhtoessaan jalan kengittäjän käsistä, naulat repisi kädet verille. Ori on syytä hoitaa tallin käytävällä jos talli on rauhallinen mutta jos liikehdintää on havaittavissa, kannattaa Bizarre mennä hoitamaan tallin perältä sijaitsevaan hoitotilaan. Siellä saa kaikessa rauhassa puuhastella ja varustaa hevosta ilman, että sen täytyy jokaiselle hevoselle esittää jotain. Tylsistyessään ori kaapii lattiaa tai viskelee päätänsä. Satulan laitossa Bizarre usein elehtii levottomasti mutta kummallista kyllä, kun Fynn on oria varustamassa, hevonen seisoo paikoillaan kuin patsas. Bizarrella ja Fynnillä on syvä luottamus ja arvostus toisiaan kohtaan, ettei Bizarre tee mitään hölmöyksiä Fynnin aikana. Pienikin ärähdys Fynniltä hevoselle toimii heti.

Kouluratsuna Bizarre on mitä mahtavin! Sitä on miellyttävä ratsastaa sen herkkyyden ansiosta. Ohjia pystyy pitelemään etusormen ja peukalon välissä ja hevonen reagoi pieniinkin apuihin. Etenkin kehonkieli on hyvin hevosella hallussa ja joskus Emma sanookin, että tuo eläin toimii melkein ajatuksella. Emman mielestä Bizarre on aivan liian helppo, nöyrä ja kuuliainen kun taas Sabine nauttii työskennellä tälläisen eläimen kanssa. Orin kanssa voi hioa todella tarkasti yksityiskohtia ilman, että hevonen menettää hermonsa. Ori tekee mielellään töitä ja sen näkee. Muista hevosista se ei juuri välitä, jos sillä on muuta puuhaa, kuin kytätä muita. Hevosen liikkeet ovat näyttävät ja oikein miellyttävät ratsastaa. Etenkin ravityöskentely hipoo täydellisyyttä ja kärsivällisyys on tämän hevosen taito, joka näkyy myös kilpailutuloksissa.


Jälkeläiset:

trak-o. Everholt Dragan / s. 28.02.2018
trt, 161cm / emä. Demoiselle

trak-o. Everholt Court of Curiosities / s. 30.03.2020
rn, 167cm / emä. Court of Miracles / VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I

trak-o. Faustino v.d. Halor / s. 04.04.2020
rt, 160cm / emä. Fatimai. Screamfest

trak, rn, 160cm
koulupainotus
evm

ii. Carnival Games

trak, rt, 164cm
evm

iii. Bonfire Blackout

evm

iie. Casandra

evm

ie. Sinfest

trak, rn, 158cm
evm

iei. Bonedust

evm

iee. Sabrielle

evm

e. Theine Tango

trak, trt, 157cm
koulupainotus
evm

ei. Coriander Waltz

trak, prt, 159cm
evm

eii. Moonmysteries

evm

eie. Cinnamon Kiss

evm

ee. Tricktales

trak, trt, 160cm
evm

eei. Roadburn

evm

eee. Teartales

evm


 ★ Lue sukuselvitys


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset
Ch- arvonimi myönnetty 10/2018
KTK-I   (5/18)   - 20+20+21+20=81p.
★ KRJ:n laatuarvostelu 10/2023 - KRJ-II   (97p.)

Näyttelyt
25.04.2018: Ruusupelto - irtoSERT -- pt. Kati
30.04.2018: Haavelaakso - irtoSERT -- pt. vaapu.
07.05.2018: Einfall - irtoSERT -- pt. Welby


☆ Kouluvalmennus (kirj. Sorel)

Tarkoituksena olisi harjoittaa Bizarren herkkyyttä ja perustaa apuihin. Alku lämmittelyssä ori käyttäytyi hermostuneesti joten tiesin että töitä tulee tehdä ja paljon. Jatkuva pään heittely ja kiskominen saataisiin loppumaan huolellisen veryttelyn johdosta. Tiukensin ohjia ja ainakin näin alkuun sain hevosen hyvin kulkemaan kuolaimella ja nätisti koottuna. Kova kuolainten narskuttelu loppui siinä vaiheessa kun aloitettiin kulkemaan ympyrällä. Ori tarkaili aluksi mielummin maisemia kuin keskittyi itse työskentelyyn mutta pikku hiljaa istunnalla ja avuilla sain hevosen keskittymisen itseeni. Myös notkeus ja vetreys alkoi löytymään. Bizarre alkoi vetristyä, joten siirryimme harjoittelemaan väistöjä sekä laukanvaihtoja. Ne menivät mallikkaasti mutta jatkuvasti sai Bizarrea herätellä ja herkistää avuille. Laukan nostaminen tapahtui jälleen aluksi töksähtelevästi ja jouduin todenteolla työstämään hevosta, että nostosta tulisi tasainen ja sulava. Virtaa tuntui olevan aivan liikaa tarkkojen yksityiskohtien hiemosieen. Loppu veryttelyyn asti sain työskennellä tosissani oriin kanssa. Tänään oli Bizarrella selvästi kiukuttelu päivä jolloin mikään homma ei oikein kiinnostaisi. Lähdin vielä maastoon tekemään pienen kävelylenkin hyvän harjoittelun lopuksi. Asiat yhteen kooten harjoitus sujui hyvin, tosin paremminkin ori on treeneissä osannut toimia ja käyttäytyä. Huomenna tallityttömme saa kyllä lähteä orin kanssa maastoon purkamaan paineita, koska on tavallaan todella noloa olla valmennettavana eikä hevonen osaa käyttäytyä. Valmentajamme kuitenkin tuntee ja tietää hevosen kilparadoilta, ei mikään aloitteleva tuntsari vaan oikea kapasiteettinen kouluratsu.