Rogue Trakehners

L'Eogann Rogue

Tämä on virtuaalihevonen

-

☆    Trakehner, ori
☆    Tummanruunikko, 167cm
☆    Syntynyt 15.10.2023 - 1v
☆    Koulupainotus, grand prix
☆    VH23-021-0297

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Sorel / Rogue Trakehners  L'Eogann Rogue on kolmas oripolvi, joka asuu samaan aikaan Roguessa. Tämä isälinja on jättänyt jälkeensä helposti koulutettavia, hyvin omalla moottorilla kulkeviä, äärettömän taitavia kouluhevosia - eikä Eogann ole poikkeus. Meille tämä linja on yksi hienoimmista, joista olemme todella ylpeitä! Eoganin isänpuoli on vahvasti Gestüt Helmwaldin hienoa jalostustyötä.

Muista hyvin, kun Emma oli hämmentynyt ja jopa vähän kauhuissaan, kun kerroin astutus suunnitelmistani - eihän meidän ikuista lapsihevosta Escaladea voi astuttaa! Hän ei koskaan voisi hyväksyä ajatusta, että tamma kasvaa aikuiseksi. Sen kilpailu-ura oli tullut keväällä päätökseen ja nyt olin miettinyt astuttaa tamman loppu kesästä. Emman mieli hieman kirkastui, kuin näytin orin, joka oli valittuna (ja jopa kysytty valmiiksi). Odotettu varsa syntyi keskellä kirkasta päivää suoraan laitumeen. Olin toivonut tummaa orivarsaa ja juuri sen minä sain! Sain isälinjalle jatkajan, josta en luopuisi mistään hinnasta.

Eogann on ollut helppo kouluttaa ja sen motivaatio työntekoon ja uusien asioiden opetteluun on ollut hyvä. Kun kaikki palaset loksahtaa paikalleen, kaikki sujuu kuin tanssi. Eogann on reipas liikkeinen, jonka mukaan on vain ehdittävä. Jos ori tylsistyy, sen keskittyminen siirtyy kentän aitojen ulkopuolelle ja itse joutuu tekemään paljon töitä, saadakseen hevosen keskittymisen itseesi. Sabine on tehnyt paljon töitä orin kanssa alusta lähtien maastakäsin, mikä on helpottanut satulaan laitossa ja ratsun alkeiden opettelussa. Hevonen toimii hyvin ääniavulla ja myöhemmin se hyväksyi ja omaksui hyvin myös muutkin avut.

Orilla on hienot, matkaavoittavat ja ilmavat askeleet. Mitään et tule ilmaiseksi saamaan, vaan töitä joudut tekemään niska hiessä - jos GP tason koululiikkeitä lähdet hevoselta vaatimaan. Eogann toimii kuin peili, joka näkyy sen toiminnassa. Jos mietit satulassa illan ruokalistaa, tuskin hevonenkaan tekee mitään kovin järkevää. Rakenteelta Eogann on hieman kevyt ja joskus koulukilpailuissa ne matchommat ja raskaammat koulutaiturit saavat parempia prosentteja mutta Eoganin vahvuus on liikkeiden hyvä rytmi sekä pirun upeat passage ja vaihdot! Kun hevonen vain malttaa keskittyä sekä kuunnella tarkkaan ratsastajaa (joka ei möhli mitään) - on odotettavissa huikeita prosentteja!

Kotona orin kanssa on on mielekästä tehdä oikeastaan mitä tahansa. Sen kanssa työskentely on helppoa, se on hyvä käsitellä ja hoitaa ulkona tai sisällä tallissa, vaikka karsinassakin. Se ei stressaa ja murehdi maailmaa, harvemmin se edes pelästyy mitään. Voit lähteä huoletta maastoon yksin tai porukassa, lähteä rannalle laukkaamaan ja kahlaamaan mereen, tehdä töitä maastakäsin, hyppiä pieniä esteitä tai lähteä omalle maastoesteradalle purkaamaan suurempia paineita. En usko, että kärrytkään olisi tälle hevoselle ongelma - valjakko ei ihan omaan ideologiaan mahdu mutta en tiedä onko olemassa mitään, mihin Eogann ei suostuisi.


Jälkeläiset:

- ei vielä jalostuskäytössä


i. Jules Cay v. Helmwald

trak, trn, 168cm
KTK-II, KRJ-I, KV-II

ii. Calvin v. Helmwald

trak, m, 168cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, KV-II, YLA3

iii. Genesius

KRJ-I

iie. Camellia

KRJ-I

ie. Jamelia v. Helmwald

trak, rn, 168cm
KRJ-I

iei. Franco von Lior

KRJ-I

iee. Jade v. Belmont

KRJ-I

e. L'Escalade Rogue

trak, prn, 166cm

ei. Faustino v.d. Halor

trak, rt, 160cm

eii. Theatre Bizarre

Ch, KTK-I

eie. Fatima

VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I

ee. L'instinct De Mort PB

trak, prn, 164cm
KRJ-I

eei. Radonezh

KRJ-I

eee. Aiatar


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text