Rogue Trakehners

Faustino v.d. Halor

Tämä on virtuaalihevonen

KTK-III

☆    Trakehner, ori
☆    Rautias, 160cm
☆    Syntynyt 04.04.2020 - 12v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH20-021-0045

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Zonjiet StudFaustinon tarina on hauska, nimittäin ori on saapunut meille vähän alle vuotiaana Namibiasta, Zonjiet Studista. Olen aina ihaillut Faustinon emää, Fatimaa, ja kun tuli mahdollisuus saada tästä tammasta varsa, käytimme sen heti. Orin valinta oli vaikeaa, kun sopivaa sulhasta ei meinannut löytyä mutta lopulta päädyimme ratkaisuun, että käytämme meidän omaa oria, Bizarrea, joten Namibiaa kohti lähetettiin Bizarren kylmäpaketti ja näin saatiin tamma siemennettyä. Prosessi oli raastava ja jännittävä, miten kuljetus niin kauas järjestyisi ja mahdollisimman pikaisella aikataululla. Kun Fatima ultrattiin, olimme haljeta riemusta, että olimme todella onnistuneet! Voi sitä onnen ja ilon päivää, kun lopulta pääsimme hakemaan Faustinon lentokentältä kotiin!

Faustino edustaa hevostyyliä, joka ei tule aikuistumaan koskaan. Sillä riittää intoa ja touhua aina, joskus liikaakin. Käytävällä se häärää vähän kaikkea mahdollista, tuntuu kun se ei malttaisi olla aloillaan yhtään. Ihmisiä kohtaan ori on kyllä kiltti mutta välillä ori hamuilee turhan innokkaasti taskuja herkkujen toivossa, että sen päätä saa olla välillä tosissaan työntämässä pois. Faustino on saanut tuhottua jo monet meidän housut ja takit, koska se kyllä haistaa pienenkin herkun taskun pohjalta... Lämmin suositus hoitaa hevosta hoitopisteellä tai käytävällä, karsinassa se todennäköisesti pyörii ja touhuaa omiaan.

Kilpailupaikoilla Faustino ei malttaisi yhtään olla paikoillaan, vaan jalat käy kokoajan. Se stressaantuu ja hermostuu aina hieman uusissa paikoissa mutta kun alkuveryttelyn saa suoritettua, pahin paine purkaantuu. Tilanne muuttuu paremmaksi kun orin laittaa töihin. Silloin sen keskittyminen siirtyy täysin omaan tekemiseen eikä se enää välitä, mitä ympäristössä tapahtuu tai ketä siellä liikkuu. Varustaessa se saattaa huudella ja hörähdellä muille, joskus jopa vähän yrittää etusta nostaa kovistelun merkiksi toiselle orille. Siinä kohtaa hoitajan on hyvä röhästä kurkkuaan hieman ja ärähtää Faustinolle, koska se yleensä toimii ja hevonen yrittää taas hetken käyttäytyä. Itse kilpailusuoritus sujuu yleensä hyvin, silloin se keskittyy kunnolla ja tekee pyydetyt asiat, vaikka kentän ulkopuolella tapahtuisi mitä.

Faustinolla on vahvat kouluratsun linjat ja se on näkynyt ensimmäisistä elinpäivistä lähtien. Faustinolla on isot ja näyttävät, korkeat liikeet. Se tarjoaa itse eleganttia ja tahdikasta ravia, juuri sellaista mitä showhevosella täytyykin olla, ja vielä ilman ratsastajaa. Tämän hevosen liikkeissä on hyvät jouset ja työskentelyssä on hyvä mekaniikka ja rytmi. Se kantaa itsensä hyvin, käyttää hyvin selkäänsä ja jalat polkevat hyvässä tahdissa. Etenkin piaffi ja piruetit ori suorittaa todella näyttävästi ja maltillisesti. Hermoja riittää suorituksissa, toisin kuin arjen askareissa. Faustinolla on korkea työmoraali ja hevonen suorittaa aina rehellisesti ja täydellä jaksamisella.

Faustino osaa olla joskus turhan sählä, joka näkyy myös maastoreissuissa. Se saattaa säikähtää pellolla seisovaa kaurista tai puskasta singahtavaa pupua. Nämä tilanteet menevät ohi muutamalla sivuaskeleella ja tärähtäneellä ilmeellä. Uimisesta ori ei tykkää, ei yhtään. Kahlata se suostuu edes jotenkin. Myös ulkona Faustino välttelee vesilammikkoja. Vesisateella ori on säälittävä näky tarhassa ja sen ilme on paljon puhuva ja todella kärsivä; voisiko joku tuoda kaulakappaleellisen sadetakin päälle, kiitos.


Jälkeläiset:

trak-t. L'Escalade Rogue / s. 12.08.2021
prn, 166cm / emä. L'instinct De Mort PBi. Theatre Bizarre

trak, rt, 162cm
Ch, KTK-I, KRJ-II

ii. Screamfest

trak, rn, 160cm
evm

iii. Carnival Games

evm

iie. Sinfest

evm

ie. Theine Tango

trak, trt, 157cm
evm

iei. Coriander Waltz

evm

iee. Tricktales

evm

e. Fatima

trak, prn, 158cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I

ei. Gazon

trak, rt, 165cm
evm

eii. Atlas

evm

eie. Gloria

evm

ee. Freska

trak, rn, 162cm
evm

eei. Alster

evm

eee. Figura

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset
KTK-III - (10/23)   - 18+17+17+17=69p.

- Åland Weekend: Intermediate II: 11/32 (66.452 %)
- Åland Weekend: Grand Prix Special: 19/36 (63.747 %)

Näyttelyt
-


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

Emma oli päivän ratsastanut tallin estehevosia niin kentällä kuin maastoradalla ja päivän viimeinen ratsu oli onneksi kouluratsu Faustino. Toki nainen oli jo hieman väsynyt päivän ahertamisesta mutta Faustino oli aina miellyttävä ratsastaa ja juuri sen takia Emma suostui paikata siskonsa Sabinen työtä, jonka alunperin piti ratsastaa ori. Joustavat työajat ja kivat työkaverit ympärillä mahdollistavat monta asiaa, joten tänään mentiin näin. Käytävällä Faustino tepasteli paikoillaan ja kaapi käytävän lattiaa kaviollaan niin, että Emmalla oli mennä hermot. Emman isä Fynn asteli talliin ja kuunteli tyttärensä murinaa ja kiukuttelua, kun hän suodatti Faustinolle kaikkia elämänsä murheita ja pahoitteli samalla, miksi purkaa kiukkuaan juuri Faustinoon, vaikkei se oli sen syy - ainakaan paljon. Fynn totesi mielessään, ettei kannata lähestyä tuota kaksikkoa, joten hän jatkoi matkaansa takaisin ulos.

Lopulta Emma oli saanut satuloitua levottoman Faustinon, joka olisi ollut jo kauan sitten valmis töihin. Emma lähti taluttamaan hevosta maneesiin. Ulkona puhalsi kylmä syksyinen tuuli. Onni oli suojaisa ja valoisa maneesi, johon pääsee syksyn märkää ja pimeää karkuun. Faustino ei osannut seistä tapojensa mukaisesti paikoillaan ja Emma joutui kiipeämään satulaan vauhdista. Satulavyö vielä kireälle ja kaikki oli valmista (no melkein)! Faustino sai astella rennosti pitkillä ohjilla kaviouralla kun Emma vielä säätöi jalustimia sopivaksi. Kun kaikki vihdoin oli valmista, Emma keräsi ohjat käsiinsä ja alkoi oitis lyhentämään hevosta. Siihen ei paljon temppuja tarvittu, kun Faustino teki sen kuin itsestään. Emma lähti hakemaan hevosta hyvälle tuntumalle ja ratsastamaan kaikki avut läpi. Hevonen oli virkeä ja taipui hyvin kyljistään. Askel oli rauhallinen ja rento, juuri sellainen minkälainen Faustinon pitikin olla. Joskus hevonen on hieman malttamaton ja energinen ja silloin on mahdotonta esittää rentoa liikettä, mikä on paras vaihtoehto tälle hevoselle.

Ravityöskentely sujui hyvin, ori liikkui hyvällä moodilla ja energialla. Sillä oli sopiva eteenpäin pyrkimys, se reagoi hyvin apuihin ja teki hyvin töitä. Emma on aina tykännyt Faustinosta, koska sen kanssa työskentely on mielekästä ja helppoa. Ori teki hienot laukkavaihdot joka toisella askeleella, tarjosi näyttävän lisätyn ja kootun ravin, nosti laukan pienestä eleestä ja mikä parasta, hevonen oli rento ja tyytyväinen. Suu ei liikkunut yhtään, vaan hevonen keskittyi täysin työskentelyyn. Emma ei halunnut tehdä tunnin hikijumppaa vaan oli tyytyväinen hevosen työskentelyyn ja lopetti hommat jo ajoissa. Josko nyt olisi hyvä hetki painua pirttiin rentoutumaan, kun iltatalli oli tänään Fynnin tehtävänä.