Rogue Trakehners

Everholt Encavage

Tämä on virtuaalihevonen

Ch, KTK-II

☆    Trakehner, tamma
☆    Punaruunikko, 169cm
☆    Syntynyt 02.10.2019 - 11v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH18-021-0186

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattja Sorel / Everholt Estate  Everholt Encavage eli kotoisammin vain Enni, on oman tiensä kulkija ja varsin erikoinen persoona. Sen päivät vaihtelee paljon, joka on tuonut omia haasteita kilparatsun urallensa. Joskus se on rento, rauhallinen ja rohkea hevonen, joka ei välitä yhtään mistään. Toisinaan taas tamma kiukkuaa joka asiasta, niskuroi vastaan ja pelkää lentävää perhostakin. Kukaan meistä ei ole tämän hevosen sielunelämään päässyt kiinni, mitä noiden aasin korvien välissä oikein tapahtuu, vai tapahtuuko mitään? Enni on muuten herttainen ja kiva hoidettava. Sabine on rakastunut tähän hevoseen täysin ja pakko myöntää, että sillä kaksikolla on syvempi yhteys toisiinsa. Enni on kaikista tasaisin ja varmin juurikin Sabinen seurassa. Tästä johtuen Enni on nimetty lähes kokonaan Sabinen nimiin ja hän saakin huolehtia pääasiassa kaiken liikutuksen ja etenkin kilpailemisen.

Hyvinä päivinä tamman kanssa voi touhuta vaikka mitä; lähteä maastoesteille, juoksuttaa liinassa, ohjasajaa tai vaikka laittaa vikellysvyön ja hyppiä selänpäällä. Mutta joskus on niitäkin päiviä, että pelkkä harjaaminen saa hevosen näyttämään hapanta naamaa ja auta armiasi jos harjaat liian kovalla harjalla! Tamma heilauttaa häntäänsä äkäisesti, polkasee etujalan kovaa maahan tai kääntyy katsomaan sinua murhaavalla katseella. Elämä tuntuu silloin Ennistä epämukavalta ja epäreilulta. Tälläisinä päivinä Enni mielummin nauttisi rentoa letkeää elämää laiduntaen, ei sörkittävänä saatika töissä. Eläinlääkäri on henkilö, jota Enni pelkää. Kun se haistaakin tämän tutun hajun, hevonen alkaa pyöriä karsinassaan levottomasti eikä suostuisi antaa meidän ottaa sitä kiinni. Aina on kovan työn ja tuskan takana saada Ennille laitettua edes se rauhoittava piikki, että toimenpiteet onnistuisivat kivuttomasti.

Enni on oikein mukava ja tasokas kouluratsu, kun sille päälle sattuu. Enni taitaa vaikeimmatkin askelkuviot hienosti ja sen liikehdintä on miellyttävää niin ratsastaa kuin seurata katsomosta. Hevonen käyttää koko kehoaan hyvin, polkee hyvin takaa ja liikkuu aktiivisesti. Sen heikkoutena on turha hermostuminen ja malttamattomuus, etenkin piaffen kanssa. Jos hevonen saa hermonsa pidettyä kurissa ja malttaa kuunnella ratsastajaa, Enni osaa kyllä kaikki liikkeet täydellisesti. Enni tukeutuu ratsastajaansa paljon ja jos ratsastaja on yhtään hermostunut tai epävarma, niin on hevonenkin. Se on kuin peili. Huonoina päivinä Enni todennäköisesti liikkuu hermostuneesti, juoksee apujen alta eikä liike pyöri yhtään hyvin.

Kotona on kiva tehdä muutakin mutta esteiden hyppiminen on Ennille aikamoinen suoritus. Hevonen kerää kierroksia niin hurjan määrän jo yhdestä hypystä, että kauan ei ilo voi jatkua - muuten toiminta menee jo vaarallisempaan suunaan, kun kontrollointi on lähes mahdotonta ja hevonen kiitää kentällä kuin mikäkin hurjapää. Muutama askel ennen estettä hevonen vähän kuin riistäytyy käsistä ja painattaa holtittomasti kohti estettä. Siinä tilanteessa ei voi jäädä kuin toivomaan, että askeleet menevät edes jotenkin järkevästi, että hevonen saa ponnistettua hyvästä kohtaa. Takaosasta löytyy kyllä poweria huikeisiin pituus hyppyihinkin. Maastossa Enni on huomattavasti iloisempi porukassa. Yksin mentäessä Enni saattaa nähdä jotain omia mörköjään, eikä tällöin ratsastus ole kovin mukavaa puuhaa, ainakaan rentoa sellaista. Enni on laitumella pahnan pohjimmainen, jota pompotellaan kuin kumipalloa heinäkasalta toiselle. Enni on niin kiltti, ettei se väitä vastaan, jos joku sitä tulee komottamaan. Toistaiseksi Ennille on löytynyt kivat tarhakaverit mutta isommassa porukassa laitumella Enniä pomotellaan turhan paljon - ja se on sääli.


Jälkeläiset:

trak-o. Éoghan Rogue / s. 07.09.2023
rt, 167cm / isä. Everholt Court of Delusionsi. Derichs

trak, rt, 170cm
KTK-II, KRJ-I

ii. Richers

trak, prt, 175cm
evm

iii. Felissimo

evm

iie. Retina

evm

ie. Darina GER

trak, rt, 165cm
evm

iei. Dericho

evm

iee. Diamane

evm

e. Echidna

trak, trn, 163cm
Ch, KTK-II, KRJ-I

ei. Wormfood

trak, tprn, 168cm
evm

eii. Grim Reaper

evm

eie. Downpour

evm

ee. Caramia

trak, m, 163cm
evm

eei. Fifth Dimension

evm

eee. Hush

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset
- Ch- arvonimi myönnetty 9/2019
- KTK-II - (6/19)   - 19+18+18+18=73p.

- Åland Weekend: Kür Grand Prix: 15/46 (68.102 %)

Näyttelyt
29.04.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
30.04.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
20.06.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

Maastoon lähti tänään Mian, Emman ja Sabinen lisäksi perheen isä Fynn. Tämä on harvinaista herkkua, koska Fynniä ei meinaa saada perheretkille mukaan. Syy on usein liian kiire mutta me uskomme, että monet syyt ovat olleet vain keksittyjä. Nyt koko perhe on koossa ja tytöt halusi lähteä iltamaastoon tamma porukalla. Matkaan lähti Mia Nessalla, Emma Sanvilla, Sabine Elysianilla ja Fynn Encavagella. Ilta-aurinko alkoi hiljalleen laskeutua ja taivas punersi näyttävästi. Nämä hetket ovat ainutlaatuisia, joista pitää osata nauttia.

Mia johti porukkaa ja Fynn piti perää rautiaalla läsipäällänsä. Porukasta kuului iloista puheensorinaa ja kikatusta. Mia johti porukkaa Nessalla, joka käveli korvat tötteröllä liimautuneena eteenpäin niin ripeällä askeleella, että muiden oli vaikea pysyaä perässä. Tai kyllä ne pysyisi mutta satulassa istuminen ei ollut mukavaa, kun vaihti lähenteli pikakävelyn ennätysvauhteja! Nessa harvemmin on päässyt porukan johtoon ja siitä nuorella varmaan into oli pinnassa. Seuraavana porukan letkassa kulki Sabine Elysianilla, joka yritti vähän väliä napata puista lehtiä välipalaksi. Ei ole näin ahnetta hevosta vielä meidän tiluksilla ollutkaan! Tamman ympärysmitta alkaa kohta huutamaan punasella, jos samanlainen meno jatkuu vielä pitkään. Kolmantena porukassa tuli Emma ja Sanvi, joka askelsi pitkällä askeleella, pää painuneena alas rennosti. Sanvi oli aina kaikessa mukana ja tyytyväinen elämäänsä, jos joku sen kanssa jotain teki. Sanvi on luottohevonen, jonka selkään voisi kiivetä kuka tahansa. Perää piti perheen isä Fynn ja Encavage. Tamma olisi ollut menossa huomattavasti nopeampaa vauhtia mitä letka tarjoili ja Fynnillä oli ajoittain kova työ saada tanssahteleva hevonen kulkemaan käyntiä rennosti.

Matka taittui metsän läpi, suurelle niitylle jonka takana paistoi punainen taivas meren yllä. Ilma oli tyyni ja lämmin. Hiljalleen myös kiireisimmät Enchavage ja Nessa olivat tyytyneet kohtaloonsa ja löytäneet myös rauhallisemman kävelyvaihteen vaihteistostaan. Sabine ehdotti leikkimielistä kilpailua niityn halki rannalle ja ei montaa kertaa tarvinnut houkutella kun neljä hevosta laukkasi hurjaa vauhtia niityllä, korvat liimautuneena niskaan. Kuten arvata saattoi, Nessan ja Enchavagen jarrutusmatka hieman venyi ja hevoset pysähtyivät oikeastaan vasta, kun olivat mahaan asti merivedessä. Elysian ja Sanvi oli helpommin hallittavissa tänään ja tytöt tulivatkin vanhempiensa luokse iloisesti naureskellen tapahtuneelle. Lopulta kaikki seisoivat merivedessä hevosiensa kanssa. Sanvi alkoi oitis jalallaan kuopia merivettä, mikä viilensi ihanasti! Aikansa he antoivat hevosten kuopia ja kahlata, kunnes hämärä kasvoi sen verran, että oli aika palata kotiin.