Rogue Trakehners

Rozelig Velann

Tämä on virtuaalihevonen


☆    Trakehner, tamma
☆    Tummanpunaruunikko, 167cm
☆    Syntynyt 04.11.2022 - 6v
☆    Estepainotus, 150cm
☆    VH23-021-0253

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Rhohan HeqinRozelig Velann päätyi Rogueen monen tuttavan ja mutkan kautta Italiasta. Tamma edusta mielenkiintoista, erilaisempaa sukulinjaa painottuen tiiviisti italialaisten pitkäjänteiseen ja moderniin estelinjaan. Vuosien työ on tehnyt tulosta ja Rhohanin kasvatit ovat tehnyt kauppaa pitkin maailmaa. Hevosia on nähty jo useampia kansallisella GP-tasolla. Roze ei ole ollut myynnissä mutta meidän mieleniinto hevosta kohtaan heräsi jo kauan aikaa sitten. Kun tuntee ihmisiä sisäpiiristä ja tieto hevosen etsinnästä lähtee liikkeelle, voi käydä näin hyvä tuuri, mitä meille kävi Rozen kohdalla.

Roze on herkkä sieluinen peili, joka lukee ihmistä kuin avointa kirjaa ja toimii peilin tavalla. Huonona päivänä Roze on huono valinta ratsuksi. Hevonen on omalla tavallaan haastava, joka tarvitsee kokeneen ja osaavan ihmisen vierelleen. Tamma ei anna mitään ilmaiseksi ja osaa olla niin ärsyttävä tuittupää kun olla ja voi. Usein kun istahtaa alas ja miettii, paljon tästäkin on kiitosta ihmisen omasta mielentilasta. Haasteet ovat kuin linnun ruokaa meille - näistä me nautitaan. Olen seurannut Rozen taivalta somen kautta siitä lähtien, kun se syntyi. Hyvin pidetty nuori väläytteli jo varhaisessa vaiheessa esimakua sille, että esteille on kova hinku, liike on näyttävää ja ihmisten kanssa toimiminen ei ollut mitenkään automatisoitua. Halusin tuon hevosen. Siihen kesti 4-vuotta, kun lopulta tamma saapui Italiasta suoraan Saksaan Roguen pihapiiriin.

Tämän hevosen kohdalla joskus asioita joutuu hieman kyselemään. Väkisin et saa mitään tehtyä. Roze toimii parhaiten Sabinen käsittelyssä - tytöllä on niin rauhallinen ja määrätietoinen ote hevosiin, mikä tuntuu toimivan Rozelle parhaiten. Minulla joskus keittää kattila yli ja silloin kaikki menee mönkään. Roze on ajautunut Sabinen käsiin ja minulla onkin salaa toivomus, että Sabine rohkaistuisi taas kilpailemaan ja ottaisi työkseen lähteä kehittämään hevosta kohti 150cm ratoja. Tiedän, että Sabine pystyy siihen, juuri tämän hevosen kanssa. Kentällä näyttävästi ravaava hevonen edustaa kevyempää ja modernimpaa linjaa, mihin olemme kotona tottunut. Se on herkkä avuille ja toki se kuuntelee ratsastajan kehoa tarkasti. Pienikin epäilevä pilkahdus hevosessa vaatii ratsastajalta tukea, eli rohkaisua toimia ja pitää tilanne rauhallisena. Epävarmuudelle ei ole milliäkään varaa.

Rozen kanssa treenaaminen on aina mukavaa, vaikkei se olekaan niin helppoa aina. Pääsääntöisesti tamma kulkee hyvin ja jos ei, silloin on parempi suunnata maastoon kävelylle tai rannalle laukkaamaan suurempia hyöryjä pois. Rozella on upeat liikkeet ja sitä katselee ihan koulutreeneissäkin mielellään. Jos joku tosissaan innostuisi, tämä hevonen voisi toimia kenttäratsastuksessakin! Esteillä Roze syttyy mutta malttaa kuunnella. Se selvästi haluaa pelata ratsastajansa kanssa yhteen, mikä tekee kaikesta tuosta kokemuksesta ainutlaatuista. Se ei ole arka, ei radalla eikä maastossa mutta joskus säpsyilee hyvin pieniä asioita (mm. uusi postilaatikko tai puusta lähtevä pöllö).

Muiden hevosten kanssa Roze viettää aikaa mielellään mutta sopivan välimatkan päässä. Sillä ei ole tarvetta sukia muita tai syödä heinää kylkikyljessä. Harvemmin Roze liittyy muiden ilakointiin ja riehumisiin mukaan. Se nostaa päätänsä, katselee hetken ja siirtyy syrjemmälle, ettei kukaan vahingossakaan tule häntä töytäisemään. Varsoista se ei välitä - saa nähdä herääkö emän vaistot joskus tulevaisuudessa omien kohdalla. Roze viihtyy ihmiten seurassa ja usein se lähtee jo kaukaa kävelemään ihmisiä vastaan, jos joku laitumelle eksyy. Herkut ovat parasta maailmassa ja niitä täytyy aina käydä kärkkymässä ja kerjäämässä.
Jälkeläiset:

trak-o. Radent Rogue / s. 07.04.2023
prn, 168cm / isä. Lahngau

trak-t. Rhaenya Rogue / s. 27.08.2023
rn, 167cm / isä. Feldromantiki. Konnigan

trak, prn, 165cm
estepainotus
evm

ii. Madeonoc Arin

trak, rn, 168cm
evm

iii. Faraway Nova

evm

iie. Menideis

evm

ie. Khaleesi IV

trak, tprn, 164cm
evm

iei. Cnostrov

evm

iee. Karissa

evm

e. Rozeina Lanann

trak, trn, 166cm
estepainotus
evm

ei. Kerrad Dinet

trak, trn, 165cm
evm

eii. Aorgal

evm

eie. Kornynia

evm

ee. Renata Novac

trak, mrn, 171cm
evm

eei. Dardactus Nova

evm

eee. Rios Lorana

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa ERJ:ssä.


Saavutukset
- ei vielä saavutuksia


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

-