Rogue Trakehners

Radent Rogue

Tämä on virtuaalihevonen


☆    Trakehner, ori
☆    Punaruunikko, 168cm
☆    Syntynyt 07.04.2023 - 5v
☆    Estepainotus, 160cm
☆    VH23-021-0258

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Rogue TrakehnersKevät teki vahvasti jo tuloaan ja ilmat oli hyvin lämmennyt, ehkä tavanomaista enemmän. Kevät on aina pientä jännityksen aikaa, kun varsomiset lähestyvät. Kohta oli aika aloittaa valvomiset aktiivisesti, nyt niitä valovaan vähän kevyemmällä otannalla - ei olisi kannattanut. Fynn meni aamutallia tekemään ja oli todella hämmentynyt, kun Rozen karsinassa oli verijälkiä ja perimmäisessä nurkassa makasi varsa! Fynn kehui joutuvansa nipistämään itseään käsivarresta, että oliko hän vain unessa vai oliko tämä totta. Olihan se. Roze oli varsonut odotettua reippaasti aikaisemmin punaruunikon orivarsan ja onneksi kaikki vaikutti hyvältä ja varsa tomeralta, kaikesta huolimatta. Eläinlääkäri tuli tarkistamaan emän ja varsan, eikä syytä huoleen ollut. Koskaan ei ole näin aikaisin tamma varsonut meillä mutta luojalle kiitos, että kaikki meni lopulta hyvin! Muutamassa päivässä tuo energinen ja touhukas orivarsa näytti luonteensa - hänestä tulisi niin mainio kilpahevonen vielä tulevaisuudessa!

Varsana nähty päättäväisyys, omatahto ja sinnikkyys ei aikuisuudessa paljon muuttanut muotoaan, koska Radent on edelleen juuri sellainen. Sen koulutus ei ollut helppoa. Sitä aikaa voisi kuvailla vuoristoradaksi, kun välillä kaikki sujui hyvin ja hetken kuluttua joutui taas ottamaan muutamia askelia takaperin - tämä jatkui lähes kolme vuotta. Radent on omapäinen ja vahva luonteinen, joka kuumenee sen verran esteillä, että ratkaisuja turvalliseen etenemiseen on joutunut pähkäilemään isolla porukalla. Vähän joka asian hevonen kyseenalaistaa, onko pakko? Nyt kun ikää alkaa olla sen verran, että pakolliset taistelut on nyt taisteltu, alkaa hommat sujumaan helpommin. Nyt ei enää niin paljon tarvitse vääntää.

Ratsuna Radent on todella pätevä mutta haastava. Tällä hetkellä orilla kilpailee vain Mia, joka on löytänyt hevosen kanssa hyvän yhteistyön ja eväät siihen, miten radat suoritetaan turvallisesti ja hyvällä suunnittelulla läpi. Radent on esteillä kuuma kuin painekattila mutta pysyy käsissä. Vuosien mittaan malttia ja rentoutumista on saatu suoritukseen nipistettyä mukaan. Orilla on hyvä hyppytekniikka - se ponnistaa voimakkaasti kummallakin jalalla, malttaa odottaa viimeisen ohjeen ratsastajalta ja ennakoi itse hyvin etäisyyksiä. Tiukat ja nopeat käännökset eivät ole Radentille ongelma. Hevonen on varsin ketterä ja notkea tapaus, josta pidetään kiinni aktiivisesti ratsastaen myös koulua ja maastakäsin jumppaamisella. Kouluratsastus sujuu hyvin, kun sitä huvittaa. Kun ei huvita, ori heittelee päätänsä, puree kuolaimeen kiinni ja väistelee pohjeapuja. Maastossa ori kulkee parhaiten yksin. Porukassa se lämpiää turhan paljon muista hevoskavereista, eikä malta kävellä rennosti.

Radentin hoitotoimenpiteet on hyvä tehdä käytävällä. Karsinassa ori saattaa pyöriä levottomasti, etenkin satulan nähtyään. Seisoo nätisti paikoillaan ja tarkkailee silmät ja korvat valppaina ympäristöä. Kisapaikoilla orin kanssa saa olla kokoajan valppaana. Se saattaa tanssahdella levottomasti ympärillä mutta koskaan se ei lähde käsistä. Narun kiristyessä se reagoi siihen heti mutta jatkuva säätäminen ja pörrääminen syö omia energiavaroja yllättävän paljon. Radent tarhaa yksin kulma tarhassaan. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun ori kimpaantui naapureistaan ja rymisteli aitojen läpi ja juoksenteli aiheuttamassa kaaosta pitkin tallin pitäjää. Nyt hevonen on selvästi tyytyväinen rauhalliseen yksiöönsä ja sietää jopa muutamaa muuta oria vireisessä tarhassa.
Jälkeläiset:

- ei vielä jälkeläisiäi. Lahngau

trak, trn, 173cm
estepainotus
KTK-II

ii. Macabo

trak, trn, 170cm
evm

iii. Empire

evm

iie. Macabre

evm

ie. Lanfüster

trak, m, 168cm
evm

iei. Granuster

evm

iee. Lustenfee

evm

e. Rozelig Velann

trak, tprn, 167cm
estepainotus

ei. Konnigan

trak, prn, 165cm
evm

eii. Madeonoc Arin

evm

eie. Khaleesi IV

evm

ee. Rozeina Lanann

trak, trn, 166cm
evm

eei. Kerrad Dinet

evm

eee. Renata Novac

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa ERJ:ssä.


Saavutukset
- ei vielä saavutuksia


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text