Rogue Trakehners

Nacine Couture

Tämä on virtuaalihevonen

-

☆    Trakehner, tamma
☆    Ruunikonkimo, 173cm
☆    Syntynyt 24.06.2021 - 3v
☆    Estepainotus, 150 cm
☆    VH21-021-0104

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja sonya / Couture SporthorsesTallimme on tehnyt vuosia yhteistyötä Irlannissa sijaitsevan Everholt Estaten kanssa, josta alunperin tämä kimo kaunokainen saapui meille Rogueen. Alunperin tamma oli tarkoitettu Cadille esteratsuksi, mutta uusien tuulien puhaltaessa myös Everholtissa, Cadi tarjosi Nacinea meille. Hän ei suostunut myymään hevosta muualle, koska Cadi tietää ja tuntee meidät, jolloin hän voi olla varma, että tämä tamma tulee pääsemään kilparadoille ja parhaaseen mahdolliseen kotiin. Belgiasta Irlantiin ja sieltä lopulta Saksaan, nyt Nacine on vihdoin kotona ja on meidän ensimmäistä Roguen asukas!

Nacine on energinen ruutipakkaus, joka on valmis singahtamaan tuulen puhalluksen mukana - täysin odottamatta. Sillä on hyvä huumorintaju, asioita ei tehdä niin hampaat irvessä ja se näkyy myös tekemisessä. Se saattaa aivan yllättäen säpsähtää jotain, eikä kukaan tiedä mitä. Yllättäen maastoesteillä puunrunko muuttuu aivan yllättäen niin kamalaksi hirviöksi, jonka yli ei muuten mennä! Käytävällä tylsistyessään se saattaa väännellä päätänsä ihmeellisesti, pitäen suutansa auki ja roikottaa kieltään. Nacinen kanssa ei ole koskaan tylsää mutta joskus sitä toivoisi hieman helmpompia päiviä tämän tamman kanssa.

Sitä pystyy hoitamaan karsinassakin, mutta mukavempaa se on käytävällä kiinni laitettuna. Nacine saattaa keksiä kaikkea typerää, jos se pitkästyy. Milloin lentelee harjapakki, milloin revitään kaikki suojat ja loimet karsinan ovesta, milloin kaaputetaan jalalla betonilattiaa niin että korvat särkyy ja milloin se huvikseen haluaa kalisuttaa käytävän ketjuja. Kiimoihin tämä neiti reagoi vahvasti ja silloin se on varsin herkkähipiäinen ja kiukkunen mamma, joka inhoaa yli kaiken mahan harjaamista. Toki saat nähdä varsin happaman hevosennaaman, kun kiristät satulavyötä. Joskus suitsien laitto on tahtojen taistelua, rippuen millä tuulella tamma sattuu olemaan.

Nacinea on kutsuttu sähköjänikseksi, jonka ratsastaminen on aina yhtä mielenkiintoista mutta hevosen toimiessa kunnolla - ratsastuskokemus on mitä mahtavin. Näin herkkää ja kevyttä hevosta on aina ilo ratsastaa. Se on hyvin avuilla, reagoi pieneenkin apuun hyvin ja ylittää esteet todella hyvällä tekniikalla ja vahvalla ponnistuksella. Se pelastaa tilanteita itse hyvin ja osaa lukea tilanteita hyvin myös itse. Ratsastajalta vaaditaan tyyntä rauhallisuutta, määrätietoisuutta ja varmaa ratsastustaitoa. Pienikin epäröinti ja hevonen heittää koko leikin läskiksi. Nacine harvoin kieltää esteelle mutta se saattaa esitellä esteiden välissä omia pukkihyppely esityksiään ja jos ratsastaja ei täysin ole hommassa mukana, voi tasapainoaisti olla koetuksella. Anna hevoselle tilaa, selkeät tiet ja hyvä ennakointi auttavat eteenpäin.

Mikään kummoinen koulutuuppari Nacine ei ole mutta kyllä siltäkin hienot liikkeet löytyvät. Kouluratsastus ei ole sen mieli laji. Usein tilanteet päättyvät siihen, että hevoselta loppuu mielenkiinto ja hermot palavat. Hidas kaviouralla hinkuttaminen ei ole parasta puuhaa ja Nacine näyttää mielensä avoimesti. Se viskoo häntäänsä, heittelee päätänsä ja joskus takaosakin pompahtelee omiaan, eikä varmasti laukan tahdissa vaan ihan käynnissäkin. Kuolaimia se mälvää ja narskuttelee vinkkinä, että ei tämä touhu huvita. Liika on liikaa mutta pienissä määrissä Nacine taitaa hienosti koululiikkeitä. Etenkin väistöt ovat todella siistit ja kaunista katseltavaa. Maastoon Nacinen kanssa voi mennä mutta mukavinta on lähteä porukassa. Yksin ollessa hevonen voi hieman arpoa pitäisikö pelätä tänään lentävää lintua vai postilaatikkoa. Porukassa se ei juurikaan keskity tälläiseen järjettömän typerään toimintaan vaan liikkuu oikein rennosti. Pelloilla on kiva käydä myös laukkaamassa ja etenkin yksin tilanne kärjistyy usein siihen, että hevonen lähtee kiitolaukkaan ja ratsastaja saa hetken tuumailla, kuinka eläin saadaan pysäytettyä.


Jälkeläiset:

- ei vielä jalostuskäytössä


i. Jeremiah II

trak, km, 172cm
ERJ-I, YLA3

ii. Jeremiah

trak, km, 173cm
evm

iii. Firenze

evm

iie. Jacklynn

evm

ie. Jamelia Amia

trak, rn, 167cm
evm

iei. Giorgio

evm

iee. Jessy Millie

evm

e. Nautical Moon

trak, rn, 169cm
ERJ-I

ei. Marlborough

trak, rt, 169cm
evm

eii. Oscuro

evm

eie. Moneymaker

evm

ee. Nabelle

trak, rt, 170cm
evm

eei. Espis Flaw

evm

eee. Nonstop

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa ERJ:ssä.


Saavutukset
- Åland Weekend: Prix de Gustafs Päronträdgård 140cm: 39/46
- Åland Weekend: Warm Up 150cm: 33/41


☆ Päiväkirjamerkintä (kirjoittanut Sorel)

-