Rogue Trakehners

Oldfinion Elysian

Tämä on virtuaalihevonen

VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I

☆    Trakehner, tamma
☆    Ruunikko, 171cm
☆    Syntynyt 01.10.2019 - 16v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH19-021-0060

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattja yersinio / Oldfinion  Ratkiriemukas, mutta myös erittäin jääräpäinen ja oma tapauksensa - näillä sanoilla kuvailisin Elliä. Tamma vetää johtopäätöksiä ihmisistä nopeasti, eikä toimi kaikilla, ainakaan helpolla. Pakottamalla et saa siitä mitään irti, ja toisinaan, kun Elliä joutuu komentamaan, se saattaa ottaa moniksi päiviksi nokkiinsa. Tamman paras puoli on sen rehellisyys ja huumorintaju, kunnes olet sen ystävä, mutta aiemmin sitä, olet tamman joka hetken tarkkailussa.

Hoitotilanteissa tamma hieman tuijottelee aluksi ainakin, mutta lopettaa sitten rentoutuessaan harjailussa. Elli nauttii harjauksesta, mutta sillä on omat sääntönsä tässäkin. Kovilla harjoilla harjatessa tamma on tiukka kuin viulunkieli, koska se on aika herkkähipiäinen. Sitä voi harjata kuitenkin tamman säännöillä missä hyvänsä, sillä se ei ole riippuvainen toisista hevosista, vaan ennemminkin erakkomainen. Kavioiden hoitokin sujuu suhteellisen hyvin, vaikkakin kovin kauaa aikaa Elli ei mielellään pidä jalkojansa kauaa ilmassa, protestina onkin sitten kavioiden äkkiä lysäyttäminen maahan - jolloin voi jalkasi jäädä alle. Taluttaessa Elli saattaa hermostuksissaan "juosta päältä". Se ei välttämättä huomaa, että taluttaja on edellä menijä, ja sitä pitäisi odottaa, vaan menee äkkiä pakoon pelottavia asioita.

Ratsain Elli ei anna koulupuolella mitään ilmaiseksi, mutta omaa korkeat ja ihailtavat liikkeet, jotka ovat potentiaaliset oikean ratsastajan alla. Yleisesti se kyllä kuuntelee apuja ja on hyvin kuolaimella, mutta hermostunut sähläys usein pilaa hienoja suorituksia. Esteillä Elli ei osaa yksinkertaisesti edes kunnolla juosta esteiden yli, sillä sitä ei ole vain luotu siihen. Puomitkin hermostuttavat ja pelottavat tammaa, eikä esteillä menosta tule pitemmän päälle yhtään mitään. Maastossa Elli on myös aika sähköjänis, sillä outo ympäristö ja puiden kahisevat lehdet ja muut kummastuttavat sitä. Koulupuolella se on kuitenkin vahvana. Se ei säiky turhia ääniä eikä outoja ympäristöjä - maneesissakaan tamma ei letkauta korviaan vaikkapa väistöjen aikana, kunhan sillä on tekemistä. Elli kulkee helposti peräänannossa ja muodossa, jos siltä osaa pyytää oikein. Kerran oli yksi tyttö, joka väitti ettei tästä tammasta ole mihinkään, ainakaan kouluun. Tyttö oli todella väärässä, sillä hän oli vaan liian kovasti omilla ehdoillaan kokeillut joitain liikkeitä, luuletko tosiaan, että Elli suostuu siihen? Se on niin omaperäinen, että joskus menee tovi että sen ensinnäkin saa toimimaan. Herkkänä hevosena Elysian kunnioittaa ihmistä, joka antaa selkeät, ja hellät avut. Jotkut ihmiset saavat tamman toimimaan myös painoavuilla. Palkinnoksi hyvästä ratsastuksesta tamma paljastaa todellisen minänsä, se ei enää epäile, vaan kulkee korkeassa muodossa korvat hörössä, ja menestystä tulee!

Muiden hevosten kanssa Elli tulee toimeen, mutta on varautunut ja valpas, etenkin uusien tuttavuuksien kanssa. Ellillä on kaksi tammaa kaverina, joiden läheisyydessä se laiduntaa. Muut ovat melkein kuin ilmaa hänelle. Elli tulee kyllä toimeen kaikkien kanssa, mutta nuoret hevoset saavat sen ärsyyntymään herkästi. Ellin voi laittaa tarhailemaan yksinkin.

Kaikinpuolin tämä hermoheikko neiti on mukava pakkaus, kunhan sen oppii tuntemaan hyvin. Helposti hermonsa menettävät ihmiset voivat suosiolla pysyä kauempana, koska Elli ei sellaisien ihmisten seurassa kauan viihdy, eikä kenelläkään tule olemaan mukavaa.


Jälkeläiset:

trak-o. Elandron Rogue / s. 10.08.2021
trn, 170cm / isä. Say-so Scribblesi. Oldfinion Athamas

trak, m, 173cm
Ch, KTK-II, KRJ-I, KV-II

ii. Rosenhof Alfons

trak, m, 170cm
Ch, VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA1

iii. Bardulf

KTK-II, KRJ-I

iie. Anika

VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, AB

ie. Athena D. HRW

trak, rn, 164cm
VIR MVA Ch, VSN N Ch, KTK-II, KRJ-II, VPVL-II, YLA2

iei. John D. Rocker xx

KRJ-II, ERJ-II, KERJ-I, MEJ-II, YLA2, XLA-I

iee. Alecto V

e. Elysium Kira

trak, rt, 169cm
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-III, ERJ-II, YLA2, VPVL-II

ei. Bileminister

trak, rt, 165cm
Ch, KTK-II, ERJ-I

eii. Gothminister

VIR MVA Ch, ERJ-I

eie. Bilehymnia

ERJ-I, ERL-III, YLA2, SJP-II

ee. Schanja Kira

trak, rn, 171cm
KTK-III

eei. Shaft

eee. Segfera Perle

Ch


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.


Saavutukset
KTK-II - (11/19)   - 19+20+19+20=78p.
★ KRJ:n laatuarvostelu 9/2023 - KRJ-I   (105,5p.)

- Åland Weekend: Kür Grand Prix: 18/46 (67.260 %)

Näyttelyt
19.04.2020: Cloudfield - MVA-SERT, BIS2 -- pt. alaera
14.12.2019: Lallybroch - irtoSERT -- pt. alaera
21.11.2019: Everholt Estate - MVA-SERT, BIS4 -- pt. Lissu T.
13.11.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.


☆ Päiväkirjamerkintä (kirj. Sorel)

Maastoon lähti tänään Mian, Emman ja Sabinen lisäksi perheen isä Fynn. Tämä on harvinaista herkkua, koska Fynniä ei meinaa saada perheretkille mukaan. Syy on usein liian kiire mutta me uskomme, että monet syyt ovat olleet vain keksittyjä. Nyt koko perhe on koossa ja tytöt halusi lähteä iltamaastoon tamma porukalla. Matkaan lähti Mia Nessalla, Emma Sanvilla, Sabine Elysianilla ja Fynn Encavagella. Ilta-aurinko alkoi hiljalleen laskeutua ja taivas punersi näyttävästi. Nämä hetket ovat ainutlaatuisia, joista pitää osata nauttia.

Mia johti porukkaa ja Fynn piti perää rautiaalla läsipäällänsä. Porukasta kuului iloista puheensorinaa ja kikatusta. Mia johti porukkaa Nessalla, joka käveli korvat tötteröllä liimautuneena eteenpäin niin ripeällä askeleella, että muiden oli vaikea pysyaä perässä. Tai kyllä ne pysyisi mutta satulassa istuminen ei ollut mukavaa, kun vaihti lähenteli pikakävelyn ennätysvauhteja! Nessa harvemmin on päässyt porukan johtoon ja siitä nuorella varmaan into oli pinnassa. Seuraavana porukan letkassa kulki Sabine Elysianilla, joka yritti vähän väliä napata puista lehtiä välipalaksi. Ei ole näin ahnetta hevosta vielä meidän tiluksilla ollutkaan! Tamman ympärysmitta alkaa kohta huutamaan punasella, jos samanlainen meno jatkuu vielä pitkään. Kolmantena porukassa tuli Emma ja Sanvi, joka askelsi pitkällä askeleella, pää painuneena alas rennosti. Sanvi oli aina kaikessa mukana ja tyytyväinen elämäänsä, jos joku sen kanssa jotain teki. Sanvi on luottohevonen, jonka selkään voisi kiivetä kuka tahansa. Perää piti perheen isä Fynn ja Encavage. Tamma olisi ollut menossa huomattavasti nopeampaa vauhtia mitä letka tarjoili ja Fynnillä oli ajoittain kova työ saada tanssahteleva hevonen kulkemaan käyntiä rennosti.

Matka taittui metsän läpi, suurelle niitylle jonka takana paistoi punainen taivas meren yllä. Ilma oli tyyni ja lämmin. Hiljalleen myös kiireisimmät Enchavage ja Nessa olivat tyytyneet kohtaloonsa ja löytäneet myös rauhallisemman kävelyvaihteen vaihteistostaan. Sabine ehdotti leikkimielistä kilpailua niityn halki rannalle ja ei montaa kertaa tarvinnut houkutella kun neljä hevosta laukkasi hurjaa vauhtia niityllä, korvat liimautuneena niskaan. Kuten arvata saattoi, Nessan ja Enchavagen jarrutusmatka hieman venyi ja hevoset pysähtyivät oikeastaan vasta, kun olivat mahaan asti merivedessä. Elysian ja Sanvi oli helpommin hallittavissa tänään ja tytöt tulivatkin vanhempiensa luokse iloisesti naureskellen tapahtuneelle. Lopulta kaikki seisoivat merivedessä hevosiensa kanssa. Sanvi alkoi oitis jalallaan kuopia merivettä, mikä viilensi ihanasti! Aikansa he antoivat hevosten kuopia ja kahlata, kunnes hämärä kasvoi sen verran, että oli aika palata kotiin.