Rogue Trakehners

Daena Lind

Tämä on virtuaalihevonen

-

☆    Trakehner, tamma
☆    Punaruunikko, 170cm
☆    Syntynyt 23.02.2023 - 6v
☆    Estepainotus, 160 cm
☆    VH23-021-0158

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Lindgård  Hevosten kilpailukausi Roguessa oli alkamassa. Illalla takkatulen ääressä Mia totesi miehelleen Fynnille, että meillä ei ole kohta hevosia, millä kilpailla. Hiljalleen moni oli siirtynyt kilparadoilta eläkeläisen rooliin. Fynn katsoi Miaa sanomatta sanaakaan mutta hieman epäilevä pilke silmäkulmassa - hän tietää, mitä tämä merkitsee, eikä hänen tarvitse sanoa sanaakaan. Eikä mennyt montaa päivää, kun Mia oli esitellyt koko tallitiimille esittelykierroksen myynnissä olevista hevosista. Tyttäret Sabine ja Emma olivat tietenkin innoissaan! Kuukauden kuluttua Suomesta saapui yksi ostos pihaan ja kiltämättä, se oli suuri ja erittäin kaunis punaruunikko tamma! Sillä oli jalkaa vaikka kuinka paljon ja kaunis pää ja ilme. Näyttävä paketti kieltämättä! Muutaman päivän kuluttua Fynnille selvisi, että hevonen onkin jo kilpailu-uransa hyvällä menestyksellä tehnyt - hevonen tuli heille siitoskäyttöön. Nyt heräsi kysymys, oliko Fynn ymmärtänyt todella väärin, miksi heille täytyi ostaa uusia hevosia vai mikä meni pieleen?

Kokoa ja näköä riittää kun katsoo Daenaa. Se on kotonaan Suomessa tehnyt upean estehevosen uran, kilpaillen 160cm tasolla. Tammalla on hermorakenne kohdillaan, se ei jaksa murehtia, eikä sitä hetkauta mikään. Sen kanssa on ihana lähteä rennolle maastoretkelle vuorille ja jäädä vaikka yöksi. Daenan kanssa tekeminen on aina helppoa ja mielekästä, korkealta näkee hyvin maisemat ja tamma lähtee mielellään lenkille ilman kaveriakin. Kotona Daena on osoittautunut hyväksi hoitotädiksi varsoille - Daenasta tulee vielä erinomainen emä tulevaisuudessa. Tammat luottavat pienokaisensa Daenan huostaan. Pitkät hermot ja hyvä sietokyky on testattu muutamien varsojen kohdalla useamman kerran.

Ratsuna Daena suorittaa mielellään, kuuntelee tarkasti ratsastajan apuja ja tekee pyydetyt asiat pyytteettömästi. Kyllä Suomessa on osattu erinomaisesti kouluttaa hevosia ja tämä on taas hyvä muistutus siitä, että sieltä tulee lähinnä vain timanttia ostoskorissa! Daena taipuu hyvin estetaustastaan huolimatta kouluratsastukseen - toki sillä ei ole kaikista mukavin ravi istua harjoitusravissa mutta näyttävä se kyllä on! Emma on taiteillut Daenan kanssa hienot laukanvaihdot ja muutamat piruetit. Kouluratsastus on hauskaa puuhaa monipuolistamaan hevosten liikutusta. Esteitä ei paljon enää ole hypitty mutta Sabinea hieman harmittaa, että Daenan kilpailut oli jo kilpailtu - esteillä tamma oli huippu! Sen ei tarvitse kuin nähdä este kentällä, silloin sen silmät kirkastuvat ja ryhtiä tulee rymisten lisää! Daena syttyy esteistä täysin ja sen hyppytekniikka on huippu luokkaa. Vaikka lämpöä ja vauhtia löytyy, hevonen pysyy hyvin hallittavissa ja se malttaa kuunnella ratsastajansa ohjeita ja apuja tarkasti. Tällaisen yhteistyöpelaajan kanssa olisi ollut ilo kilpailla mutta nyt nautitaan näistä hetkistä vain pienessä määrin.

Laumassa Daena kuuluu kärkitammoihin, vaikka onkin uusimpia tulokkaita. Se kunnioittaa muiden tilaa ja vaatimuksia, eikä lähde härkkimään ja haastamaan ketään turhaan. Toki Daena osaa kertoa, jos joku hänen heinilleen on tunkemassa, ettei se käy mutta hyvin asiallinen ja hyvin käyttäytyvä Daena on aina. Kuten jo mainittu, etenkin varsojen ja nuorten kanssa Daena on super. Daenan kanssa arki on helppoa ja huoletonta, mikä tuo mukavaa vaihtelua tallin muutamiin räiskyvimpiin persooniin. Jos Daena ei olisi näin iso, se saisi toimia nuorille myös kuljetuksessa tukena ja turvana reissuissa. Toivomme saavamme tästä tammasta yhtä hyvä luonteisia, kookkaan kokoisia, hyviä ratsastettavuudeltaan ja erinomaisen hyppytekniikan omaavia varsoja tulevaisuudessa. Odotukset ovat suuret ja olen niin onnellinen, että tämä hevonen ostettiin meille - vaikka olikin jo ns. yli-ikäinen alkuperäisiin suunnitelmiin.


Jälkeläiset:

- ei vielä jälkeläisiä


i. Eliam F

trak, prt, 171cm
KTK-II

ii. Bzapachi's Hyperion

trak, rn, 165cm
VIR MVA Ch, KTK-III

iii. Przemko

evm

iie. Eileithyi

evm

ie. Endless Esquivo

trak, rt, 168cm
Ch, KTK-III, ERJ-III

iei. Williame

evm

iee. Endless Asquilin

evm

e. Divina Couture

trak, m, 168cm
ERJ-I

ei. Bacchus 8

trak, m, 168cm

eii. Solid

evm

eie. Bacchia

evm

ee. Daytona Rose

trak, m, 167cm
ERJ-I

eei. Rosencrantz

evm

eee. Deacona

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa ERJ:ssä.


Saavutukset


☆ Päiväkirjamerkintä (kirjoittanut Sorel)

Daena saapui meille eilen ja hyvin on tamma sopeutunut elämäänsä. Vaikuttaa todella rohkealta ja lunkilta, millaiseksi sitä kuvailtiinkin. Matka oli pitkä, kestänyt päiviä mutta reissu ei näy hevosessa mitenkään. Se syö hyvin, juo hyvin ja vaikka viereisissä karsinoissa muut hevoset puhisevat ja yrittävät nuuskia uuden tulokkaan suuntaan, Daena ei välitä. Se hörähtää aamulla kun ruokia aloitetaan jakamaan. Ulkona tarhassa tamma katseli ympärille, teki muutaman näyttävän raviympyrän ja lähti aidan vierelle haistelemaan naapuritarhan kavereita aidan yli kurottaen. Kaikki on sujunut loistavasti!

Fynn hieman kyseenalaisti, miksi ostimme siitoshevosen kun mielestään meidän oli tarkoitus hankkia nuoria, tulevia kilpahevosia talliin. Se oli kuulemma tekosyyni uusien hevosten ostamiseen. Mutta en voinut vastustaa tätä tammaa! Sen ilme, suku ja kuvattu luonne kuulosti liian hyvältä ollakseen totta - mutta totta se oli. Daena edustaa juuri sitä, millaiseksi se oli kuvailtu. Suomesta tulee usein todella hyviä hevosia, joilla on hyvä hermorakenne ja speksit kohdallaan. Daena edustaa jälleen laadukasta trakehnerkasvatusta. Vaikka kilpaura on takanapäin, meidän porukkaan Daena tuo luonteisiin varmasti tasapainoa, kokoa sekä erinomaista hyppytekniikkaa.