SMH Dreaming Yedia+/+/+

Tämä on virtuaalihevonen

First Champion
Legion of Fame

Arabialainen täysiverinen (DOM), tamma
150 cm, vaaleanpunarautias
synt. 10.11.2006 (24v), USA
kasvattanut SMH

koulupainotteinen, vaativa A
omistaja Sorel (VRL-00884) - El Braqa

» VH19-003-0110

SMH Dreaming Yedia menetti upean emänsä synnytyksessä, kun emä menehtyi sisäisen verenvuodon takia. Kaikkensa omistajat yrittivät eläinlääkärin kanssa, mutta päivän taistelun jälkeen elintoiminnot hupeni niin, että vaihtoehtoa ei enään ollut. Yedia jäi orvoksi, mutta tallin siitostammoista kokenut konkari huoli varsan suojatikseen oman varsansa lisäksi. Kaikesta huolimatta, Yedidasta tuli avoin ja innokas persoona, joka oli aina uteliaana tutkimassa uusia asioita. Pienikin kolo laitume aidassa ja Yedia oli poissa. Se todella osasi karkaamisen jalon taidon ja sen metsästäminen oli ärsyttävää puuhaa. Se sai koko tallin pihapiirin aivan sekaisin! Orit mylvivät innoissaan kun kaunis kultakutri tamma juoksi edestakaisin tarhojen välissä. Varsin ärsyttävä tapa, joka ei ole aikuistuessakaan hävinnyt...

Yedia on vähän sählä. Käytävällä seisoessa se kalisuttelee ketjuja, kaapii betonilattiaa, yrittää kaataa harjapakkinsa, hamuilla hoitajan taskuja tai saada suuhunsa edes jotain, mitä se voisi ajankuluksi heitellä tai heilutella. Karsinassa ei kannata yrittää hoitotoimenpiteitä, se ei tule päättymään hyvin. Jos välität varpaistasi ja hermoistasi, otat hevosen suoraan käytävälle. Varusteiden kilinä saa jo valmiiksi levottoman hevosen entistä levottomaksi. Sen liikehdintä muistuttaa välillä enemmänkin sitä, miltä näyttää jos hevonen tanssisi kuumien hiilien päällä. Neljä jalkaa ei kosketa betonia lainkaan, aina joku jalka on ilmassa. Mikään ilkeä tämä hevonen ei ole, se on vain turhan innokas, levoton ja herkkä.

Ratsastettavuudeltaan tamma on herkkä, se vaatii ratsastajaltaan todella paljon kulkeakseen oikein. Suussa ei saa olla jatkuvaa painetta, sitä täytyy ratsastaa hyvin painoavuilla ja pitää käsi vakaana ja kevyenä. Liian kova paine saa sen pakenemaan tilanteesta jollakin tavalla, kuitenkin niin, että se ei todellakaan tee sitä mitä pyydetään. Kun tamman kanssa löytää oikean sävelen ja harmonian, siitä saa irti sellaista liikettä ja näyttävyyttä, että huh! Taitoa tällä hevosella on paljon! Saattaa olla säpsy ja välillä sählä, etenkin maastossa. Se saattaa säpsähdellä mutta koskaan se ei ole ottanut hatkoja, vaan pelästys menee ohi vain kevyellä nykäyksellä ja jähmetyksellä. Aloittelijoiden tai kokemattomien ratsu Yedia ei todellakaan ole.

Laitumella Yedia on energinen, vauhdikas ja leikkisä. Se jaksaa touhuta nuorempien kanssa ja aiheuttaa muille aikuisille hevosille hämmennystä. Se hoitaa omat varsansa hyvin, väistää vanhempaa tammaa kuuliaisesti ja se tietää hyvin paikkansa laumassa. Se nauttii muiden seurasta ja ruokailee muiden välitömässä läheisyydessä.

i. Dahabu Yakout
dom, kkm, 155cm
Ch
ii. Spica's Khalid
dom, rnkm, 152cm
VIR MVA Ch
iii. Amal's FatehCh, KTK-II
iie. Spica's Chanelie (kadonnut)
ie. Dahabu Immortal (kadonnut)
dom, km, 150cm
iei. Enedfalas EretildoKTK-II, KRJ-II, YLA2
iee. Dahabu Manitou
e. Dahabu Dream On
dom, rt, 148cm
VIR MVA Ch, KTK-III
ei. SFM Charitable Symphony
dom, km, 152cm
Ch
eii. Bell's Black StarCh, KTK-II
eie. SymphonyVIR MVA Ch, KTK-II
ee. Dahabu Dancing Queen
dom, rt, 156cm
eei. Laakson Dancing KingCh
eee. Wall's Bhandora
t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 DOM isä. Nimi om.

AHAC

Points: 5376
Title: Legion of Fame
Profile

Porrastetut kilpailut


» Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
» Koulutustasoltaan vaativa A


00.00.0000 Päiväkirjamerkintä

-