Asad Shim'ir++++/

Tämä on virtuaalihevonen

Superior grade
Legion of Supreme Excellence

Egyptinarabi (SEA), ori
152 cm, mustankimo
synt. 08.12.2016 (17v), USA
ex-om. VRL-00727 & VRL-03385

koulupainotteinen, vaativa A
omistaja Sorel (VRL-00884) - El Braqa

» VH18-003-0191

Shimir on vahvaluonteinen, oman egonsa pönkittäjä ja mahtailija. Sen kanssa saa olla varuillaan, vaikkakin taluttajaansa se kunnioittaa sen verran, ettei kävele yli. Pahimmillaan isottelut on muiden hevosten läheisyydessä, toisin sanoen kilpailupaikat. Onhan hevonen herkullisen upea kuin karkki, mutta en aina ymmärrä, miksi sen täytyy itsestään kaikille mainostaa. Vähempikin voisi riittää. Shimir edustaa koulupainotteista sukulinjaa, joista löytyy muutama show hevonen, jotka ovat kilpailleet askellajikilpailuiden alaisuudessa.

Shimir arvostaa ihmisiä ja nauttii huomiosta. Se haluaa tutkia taskut ja vaikka repiä ne riekaleiksi, että saa herkullisen leivänpalan. Tämä yksi huomio hoitajille, koska minulla ei ole varaa joka päivä ostella uusia vaatteita tallitytöille... Shimir ei ole nuorten ja kokemattomien hevonen. Se tarvitsee vierelleen tomeran ja osaavan käsittelijän, joka osaa sanoa topakasti orille ei. Sen aivot käy välillä sellaisella kierroksella ja jos kukaan ei sille ole sanomassa, että nyt loppuu pelleily, ori saattaa unohtaa narun päässä nykivän hahmon. Kerran kun Shimirille ärähtää että nyt *piip* loppu! Se loppuu. Hoitaa kannattaa suosiolla tallin käytävällä. Se jaksaa kyllä seisoa pääasiassa nätisti aloillaan, mutta joskus on päiviä, kun jalat käyvät kuin kuumilla hiilillä.

Ratsastettavuudeltaan Shimir on miellyttävä, yrittelijäs ja motivoitunut. Se keskittyy omaan tekemiseensä, eikä tällöin jaksa välittää muista ratsukoista. Toki jos löysillä ohjilla kuljetaan pitkin, kyllä se ajatus muihin hevosiin karkaa. Jos orilla on ratsuna tekemistä, se keskittyy vain siihen. Sillä on pehmeät liikkeet, joissa on mukava istua. Laukka pyörii kauniisti ja on etuosaltaan vahva. Täytyy ratsastaa paljon istunnalla ja pitää hevonen avuille herkkänä. Vaatii huolellisen veryttelyn, että liikkuu kauniisti ja kantaa itseään oikein.

Maastossa Shimir on huoleton ja rento, melkein voisi kuvailla että täysin eri hevonen kuin kentällä! Sen kanssa voi lähteä ilman satulaakin maastoilemaan. Se ei pelkää mitään, ei säpsy ja omistaa selkeät jarrut niitä tarvittaessa. Kulkee yksin tai porukassa. Ei ole työmoodi- päällä maastossa vaan huolettomasti voi antaa kulkea pitkillä ohjilla. Tämän hevosen kanssa maastoilu on parasta rentoutumista ja terapiaa, kummallekin!

i. Abdul-Dhahir
sea, mkm, 154cm
evm
ii. Shehran
sea, prt, 154cm
iii. Qatadah
iie. Fakhirah
ie. Rahimateh
sea, mkm, 152cm
iei. Hosaam
iee. Imsaal
e. Buthaynah
sea, trn, 151cm
evm
ei. Kasim Shehzaad
sea, prn, 152cm
eii. Huthayfa
eie. Manahil
ee. Kurat-ul-Ain
sea, rnkm, 150cm
eei. Rahimat
eee. Ashalina
t. Alesha al Braqa s. 05.03.2019 SEA emä. Fakeehah Shadiya om. El Braqa
o. Khalid al Braqa s. 21.04.2020 SEA emä. Khayriyya om. sarqquu

AHAC

Points: 3175
Title: Legion of Supreme Excellence
Profile

Porrastetut kilpailut


» Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
» Koulutustasoltaan vaativa A


25.09.2018 Päiväkirjamerkintä

Aamulla oli ensimmäinen syksyn nollan keli, eikä tähän kylmyyteen meinaa tottua. Hevoset eivät tästä ole moksiskaan, mutta minä hytisin kylmyydestä kävellessäni aamutalliin. Eilen illalla meillä oli työtä todella paljon, sillä talliin oli tulossa seitsemän uutta arabia kerralla! Kuulin ehkä kunniani maanantaina, kun ilmoitin tallitytöille "heräte ostoksestani". Hups. Aamu talli oli tehty ja hiljalleen tallille alkoi saapua tallin henkilökuntaa avuksi. Hevoset tuodaan kolmella eri hevosautolla ja minua jännitti todella paljon. Siellä oli muutama yksilö, jotka olivat saanut jalkani veteläksi. Niissä yksilöissä oli jotain niin uskomattoman hienoa, enkä osaa edes kuvailla mitä se on! Kello lähestyi jo puolta päivää kun hevosautoja alkoi saapua tallin pihaan. Kuljettajat nousivat autoista ulos ja tulivat tervehtimään meidän komppanjaa. Autoista kuului muutamia kimakoita hirnahduksia ja yhdestä autosta kunnon kolinaa - joku todellakin halui autosta jo ulos! Parempi alkaa purkaa lastia, tokasi yksi kuljettajista ja ei muuta, kuin tuumasta toimeen.

Hevosauton takasilta laskeutui ja sivuittain matkanneet hevoset yrittivät kurkkia sivulaitojen ylitse uteliaina. Ensimmäinen hevonen oli saatu turvallisesti talliin, missä se mylvi kovin äänekkäästi. Ehkä jännitystä, ehkä yksinäisyyttä. Seuraavaksi oli vuorossa toinen ori, silmiä kirvelevän kaunis kimo Shimir! Ori korskui möreästi, kun sivulaita aukaistiin. Orin pää oli korkealla, silmät suurena ja korvat törröttäen kohtisuoraan eteenpäin se katseli ulos. Kauempana näkyi tarhassa muita hevosia, jotka ottivat tilanteen vauhdikkaasti vastaan. Shimir hirnui ja asteli auton siltaa alas. Otin hevosen haltuuni ja taputin sitä kaulalle. Se ei varmaan edes huomannut minua, kun se vain katseli tarhassa juoksevia hevosia. Yllättäen ori kauhaisi vimmatusti toisella etujalalla ilmaa, onneksi juuri oikeaa puolta, koska minä seisoin vasemmalla ja olisi tullut todella kipeää, jos olisi osunut! Lähdin kuljettamaan tassahtelevaa oria talliin. Sisällä vasta möly alkoihin, kun valmiiksi jännittynyt ori oli jo etukäteen pitänyt ääntä tönössä ja nyt niitä tuli kaksi. Välillä mietin, mikä näitä arabialaisia täysiverisiä vaivaa... Eiköhän ne kohta rauhoitu ja asetu, kun kaikki on saatu tuotua sisälle ja suurin jännitys laskeutuu.