Mahir Sheikh++++//

Tämä on virtuaalihevonen

Superior grade
Legion of Supreme Masters

Egyptinarabi (SEA), ori
154 cm, mustankimo
synt. 21.03.2017 (14v), USA
ex-om. VRL-00727 & VRL-03385

koulupainotteinen, vaativa A
omistaja Sorel (VRL-00884) - El Braqa

» VH18-003-0190

Sheikh edustaa täysin show linjaista sukua ja sen näkee myös arkielämässä. Ori on aina vähän show mielellä liikenteessä. Hoitaessa se seisoo kyllä rauhallisesti paikoillaan ja nauttii saamasta huomiosta ja pehmeän harjan vedoista. Pään harjauksesta se ei tykkää. Korvat liimautuu niskaan ja pää nousee niin ylös, kuin mahdollista. Pesussa sama homma, mutta kyllä sen pienen taistelun jälkeen saa pestyä ja harjattua. Joskus ori kiukuttelee niiin paljon että on valmis nousemaan pystyyn, ettei ihmisten kädet ulottuisi räpeltämään sen naamaa. Sheikh on raskas hevonen. Sille on rauhallinen kävely joskus vaikeaa esimerkiksi tarhaan mentäessä. Sen ei tarvitse kun kuulla toisen hevosen ääniä, niin rinta nousee pyöhkeäksi ja ori kerää jokaisen solunsa ryhdikkyyteen. Vaikka Sheikh sooloilee narun päässä, se ei koskaan lähde käsistä tai satuta ihmistä. Se arvostaa ihmisen tilaa eikä se rynni yli. Se vain tanssahtelee vierellä kulkiessa, ei sen kummallisempaa. Pidemmän päälle se on todella raskasta.

Ratsuna Sheikh on energinen ja vaativa. Se tarvitsee todella tasaisen ratsastajan, joka osaa pitää sen hellästi hallinnassa. Ohjista jatkuva nyppiminen tai ohjissa makaaminen ei onnistu. Liika vauhti pilaa suorituksen täysin, mutta kun hevosen saa kulkemaan oikeaan tempoon ja pidettyä sen siinä, Sheikh taitaa upeasti vaikeammatkin koululiikkeet vaativa A tasolla. Näyttävät liikkeet ja upea ulkokuori tuovat katsojalle mieluisan elämyksen ja Sheikhistä on kuultu sanottavan, ettei jotkut ihmiset ole koskaan nähnyt näin upeasti liikkuvaa arabialaista, joka kokoaa itsensä ja tekee vaikeatkin liikkeet kuin puoliveriset. Usein arabeita aliarvioidaan mutta meidän koulutuupparit ovat tulleet maailmalle todistamaan, että myös arabit pystyvät huikeisiin koulusuorituksiin!

Esteillä Sheikh on vaarallinen, joten esteitä ei ylitetä muuten, kuin irtojuoksuttaessa. Se innostuu niin valtavasti, että siinä ei ratsastajalla ole mitään järkevää tehtävissä. Ohjissa roikkuminen vaan vauhdittaa ja kiukuttaa hevosta entisestään, että olemme todenneet esteiden olevan liian vaarallinen laji tämän eläimen kohdalla. Maastossa Sheikh kulkee mieluiten porukassa mutta myös yksin, enemmän vain hermostuneena ja säikkynä. Muiden hevosten lähelle ei saa mennä, koska orin matchoilu herää kuorestaan ja sitä ei jaksa kukaan katsella saatika kuunnella.

Jos joku haluaa päästä tutustumaan kuumaveriseen arabialaiseen, voin lämpimästi suositella Sheikhiin tutustumista. Tässä on erittäin näyttävä kokonaisuus valmiina paketissa ja hevonen esittelee upeaa olemustaan oikein mielellään - etenkin jos lähettyvillä on muita hevosia.

i. Abdul Ghafaar
sea, tprt, 155cm
evm
ii. Mukthadir
sea, rt, 155cm
iii. Zuhaib
iie. Ghaliyah
ie. Tahirah Eraj
sea, prn, 152cm
iei. Fakhrul
iee. Humayrah
e. Na'eemah
sea, rtkm, 151cm
evm
ei. Bajleeráh
sea, rtkm, 154cm
eii. Suwayd Mehtab
eie. Ad'ifaah
ee. Fahmida
sea, mkm, 150cm
eei. Saiful Azman
eee. Kwairah
o. Zareef al Braqa s. 19.02.2019 SEA emä. Sunrises Zicory om. El Braqa
o. Shabir al Braqa s. 10.01.2021 SEA emä. Khayriyya om. lottis

AHAC

Points: 4895
Title: Legion of Supreme Masters
Profile

Porrastetut kilpailut


» Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
» Koulutustasoltaan vaativa A


25.09.2018 Päiväkirjamerkintä

Aamulla oli ensimmäinen syksyn nollan keli, eikä tähän kylmyyteen meinaa tottua. Hevoset eivät tästä ole moksiskaan, mutta minä hytisin kylmyydestä kävellessäni aamutalliin. Eilen illalla meillä oli työtä todella paljon, sillä talliin oli tulossa seitsemän uutta arabia kerralla! Kuulin ehkä kunniani maanantaina, kun ilmoitin tallitytöille "heräte ostoksestani". Hups. Aamu talli oli tehty ja hiljalleen tallille alkoi saapua tallin henkilökuntaa avuksi. Hevoset tuodaan kolmella eri hevosautolla ja minua jännitti todella paljon. Siellä oli muutama yksilö, jotka olivat saanut jalkani veteläksi. Niissä yksilöissä oli jotain niin uskomattoman hienoa, enkä osaa edes kuvailla mitä se on! Kello lähestyi jo puolta päivää kun hevosautoja alkoi saapua tallin pihaan. Kuljettajat nousivat autoista ulos ja tulivat tervehtimään meidän komppanjaa. Autoista kuului muutamia kimakoita hirnahduksia ja yhdestä autosta kunnon kolinaa - joku todellakin halui autosta jo ulos! Parempi alkaa purkaa lastia, tokasi yksi kuljettajista ja ei muuta, kuin tuumasta toimeen.

Hevosauton takasilta laskeutui ja sivuittain matkanneet hevoset yrittivät kurkkia sivulaitojen ylitse uteliaina. Ensimmäinen hevonen oli saatu turvallisesti talliin, missä se mylvi kovin äänekkäästi. Ehkä jännitystä, ehkä yksinäisyyttä. Seuraavaksi oli vuorossa toinen ori, silmiä kirvelevän kaunis kimo Shimir! Ori korskui möreästi, kun sivulaita aukaistiin. Orin pää oli korkealla, silmät suurena ja korvat törröttäen kohtisuoraan eteenpäin se katseli ulos. Kauempana näkyi tarhassa muita hevosia, jotka ottivat tilanteen vauhdikkaasti vastaan. Shimir hirnui ja asteli auton siltaa alas. Otin hevosen haltuuni ja taputin sitä kaulalle. Se ei varmaan edes huomannut minua, kun se vain katseli tarhassa juoksevia hevosia. Yllättäen ori kauhaisi vimmatusti toisella etujalalla ilmaa, onneksi juuri oikeaa puolta, koska minä seisoin vasemmalla ja olisi tullut todella kipeää, jos olisi osunut! Lähdin kuljettamaan tassahtelevaa oria talliin. Sisällä vasta möly alkoihin, kun valmiiksi jännittynyt ori oli jo etukäteen pitänyt ääntä tönössä ja nyt niitä tuli kaksi. Välillä mietin, mikä näitä arabialaisia täysiverisiä vaivaa... Eiköhän ne kohta rauhoitu ja asetu, kun kaikki on saatu tuotua sisälle ja suurin jännitys laskeutuu.