Imperial Rayana+/+/+

Tämä on virtuaalihevonen

Legion of Fame

Arabialainen täysiverinen (DOM), tamma
152 cm, punaruunikko
synt. 16.07.2018 (18v), Yhdysvallat
kasvattanut Imperial Arabians / ex-om. Break

koulupainotteinen, vaativa B
omistaja Sorel (VRL-00884) - El Braqa

» VH18-003-0152

Jos Rayana vain malttaisi seistä paikoillaan ja näyttää nätiltä, se voisi olla satujen ylväs valkea ratsu. Valitettavasti energinen, vilkas, utelias tamma ei todellakaan malta seistä paikoillaan kovin kauaa, ellei ihminen sitä ehdottomasti vaadi. Kolmeen kertaan. Ei tamma mitenkään pahankurinen tapaus ole, mutta kun ei aina malttaisi olla!! Maailmassa kun on niin paljon kaikkea mielenkiintoista, kuten esimerkiksi se sata kertaa nähty ämpäri. Rayana on hieman ärsyttävä, ylienerginen, joskus turhankin pirteä kevätpörriäinen. Ja aivan ihana, suurisydäminen, rakastettava ystävä ja työtoveri.

Hyvät hermot, nopeat liikkeet sekä pikkuisen huumorintajua, niillä Rayanan kanssa pärjää mainiosti. Arabi on yleensä jo kolme jalkaa ulkona hoitajan vasta noukkiessa ensimmäistä harjaa käsiinsä. Pitkän harjaus- ja paijaushetket eivät tule kysymykseenkään, Rayana ei yksinkertaisesti malta. Lienee sanomattakin selvää, että klippaus, kengitys ja muut pitkäkestoisemmat tapahtumat venyttävät ihmisen (sekä Rayanan) pinnan äärimmilleen. Kimo hyörii ja pyörii (niin paljon kuin vain kykenee), saattaa kuopia, vähän hirnuu ja hörisee, tuuppii ihmistä turvallaan… Rayana kyllä antaa ihmisen tehdä kaiken – suihkepullon ääni ei kauhistuta sen enempää kuin lattiakaivojaan, loimet saa pukea ja matolääkkeetkin hotkaistaan parempiin suihin hyvin nopsaan -, siitä ei ole kyse, paikoillaan seisoskelu vain on tammalle fyysinen epämukavuus, suoranainen haaste. ”Vappupallo narun nokassa”, tai vaihtoehtoisesti Rayana talutettavana. Kevytaskelinen kimo hirnuu ja hörisee vähän kaikelle, rikkoo herkästi raville ja höseltää ympäriinsä kuin mikäkin kevätvarsa laitumella. Pitkä naru ja reipas kävelytahti toimivat parhaiten tämän tamman kanssa, narun kiristäminen ja turvan ympärille kiepauttaminen ainoastaan lisäävät tanssiaskelia.

Höseltävä vappupallomme höseltää ylienergisenä myös satula selässään, jos kevyitä työpäiviä kertyy liikaa. Rayana on ehdottomasti parhaimmillaan työn touhussa; ratsastajan kanssa työskennellessään arabi osoittaa harvinaista keskittymiskykyä sekä todella korkeaa työmoraalia. Kevyt, herkkä ratsastaa, mutta hyvin anteeksiantavainen ja ymmärtäväinen ratsastajan virheitä kohtaan. Korkeat, kevyet, elastiset liikkeet, hyvä työntö takaa. Nopea, ketterä Rayana loistaa reiningluokissa. Hyrrämäisesti pyörivä, lähes ajatuksesta ohjautuva ja kolikonkin päällä kääntyvä arabi kantaa itsensä upeassa tasapainossa. Etenkin tamman sliding stopit keräävät kiitosta niin ratsastajalta kuin kilpailutuomareilta, vaikka nyt onkin paikallaan kehaista Rayanaa kunnolla; kimo on tasaisen vahva, suorastaan erinomainen suorittaja jokaisessa reinignluokan liikkeissä. Ja mikä parasta, tämä hevonen haluaa työskennellä, haluaa tehdä nämä liikkeet! Rayanan innolla, energialla, yhteistyöhalulla tai oikein millään muullakaan ei tunnu olevan loppua, tamma todennäköisesti tekisi töitä vaikka kellon ympäri, jos siltä pyydettäisiin.

Kisoihin, valmennuksiin tai minne tahansa lähteminen on helppoa; ramppi alas, Rayana kyytiin ja menoksi. Tämän lastaa vaikka yksinään, lähettämällä, täysin ongelmitta. Rayana on melko intopiukea matkustaja (se tuntuu toivovan kisareissuja aina, kun se lastataan); muut hevoset pitävät tammaparkaa äärettömän raivostuttava matkakumppanina. Ja Rayana-raasu kun matkustaisi mieluiten porukassa, seurustelisi ja linkoaisi heinäverkkoa vieruskaverin naamalle! Kilpapaikoilla vappupallo lentelee vielä kotipihaakin korkeammalla. Käsihevosalueen koominen katastrofi koheltaa hetken ajan verryttelyissä, vakavoituu sitten, ja loistaa yleisön edessä. Suurella sydämellä, valtavalla innolla ja puhtaalla ”rakkaudesta lajiin” -asenteella työskentelevä Rayana antaa itsestään noin 300% joka ikinen kerta, vaikka ratsastaja olisikin vähän aloittelija ja epäselvä avuissaan. Ei se haittaa, pääasia, että kaikilla on kivaa ja yleisö taputtaa juuri heidän suorituksensa jälkeen! (kirjoittanut Break)

Myöhemmällä iällä kun Rayana muutti El Braqaan, ajatus siirtymisestä kouluratsastuksen pariin ei paljon vaatinut. Tamma oli todella miellyttävä ratsu, sillä oli jo muodossa liikkuminen hyvin hallussa ja opettaminen oli helppoa. Rayana kehittyi nopeasti ja sai ideasta kiinni, joten kilparadoille päästiin pian. Näimme hevosen potentiaalin jo ennen ostopäätöstä ja itse suku viimeisteli päätöksen, että Rayana täytyisi saada meidän porukkaan. Sillä on hienot lennokkaat, tasaiset liikkeet ja todella laadukas laukka! Kyllä nämä vanhemmatkin arabit taipuvat vielä uuteen lajiin loistavasti.

i. RWR Akram
dom, rn, 150cm
ii. RWR Abd Al-Aziz
dom, rn, 150cm
Ch, KTK-III
iii. Atallah al Temareef
iie. Elentári Nasheedat
VIR MVA Ch, KTK-II
ie. Pocahontas LIA
dom, prn, 146cm
iei. G Pohaniecz++++/
iee. BloodnGold N
e. MJA Rahaf Khawlah +/
dom, km, 153cm
ei. Carnival Of Rust D++++/
ppa, km, 152cm
KTK-II
eii. BT Discovery
eie. BT Emilacj++++/
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
ee. Anceloe Whycrie KD
dom, km, 149cm
eei. Desamonte's Zoryah
eee. Dark Angel
t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 DOM isä. Nimi om.

AHAC

Points: 9564
Title: Legion of Fame
Profile

Porrastetut kilpailut


» Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
» Koulutustasoltaan vaativa B


00.00.0000 Päiväkirjamerkintä

-