Quadir Khanh++++/

Tämä on virtuaalihevonen

First champion
Legion of Supreme Excellence

Egyptinarabi (SEA), ori
151 cm, punaruunikko
synt. 02.07.2017 (6v), USA
ex-om. VRL-00727 & VRL-03385

koulupainotteinen, vaativa A
omistaja Sorel (VRL-00884) - El Braqa

VH18-003-0189

Khanh edustaa upeaa egyptiläistä verilinjaa, jonka suku on täynnä monipuolisia käyttöhevosia, näyttelytähtiä unohtamatta. Kun näin, että tämä ori oli myynnissä, olin kuin sulaa vahaa. Kuvia katsellessa sen silmissä paloi jokin, jota en voinut vastustaa. Jokin, mikä minun oli vain saatava. Hevosen suku on mitä upeampi mutta kun se päivä tuli, että ori tuotiin talliin, tiesin heti tehneeni yhden järkevimmistä ostoksistani!

Khanh on erittäin hyvä luonteinen ori, joka omaa kyllä käytöstavat. Itsestään se tykkää ilmoittaa useasti, osa ei jaksa tätä käytöstä yhtään mutta minua se ei niin haittaa. Käsissä se kyllä pysyy, vaikka kaula kaarella se huutelee muille hevosille. Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, jos talli on rauhoitettu eikä käytävällä liiku muita hevosia. Khanh osaa olla paikoillaan pitkiäkin aikoja kun muita hevosia ei ole lähettyvillä. Jos kuitenkin tallissa liikkuu muitakin hevosia, Khanh on todella levoton eikä jalat meinaa pysyä lainkaan aloillaan. Herkkä hevonen saattaa säpsähdellä nopeista liikkeistä.

Khanh on todella herkkä ja virkeä ratsastettava. Se tarvitsee vain kokeneen ja määrätietoisen ratsastajan selkäänsä, joka osaa pyytää asiat oikein ja käyttää istuntaansa. Ohjista nyppimällä hevosen etukaviot halkovan ilmaa vimmatusti, se kyllä protestoi pahasta olostaan välittömästi. Kun Khanhin kanssa löytää yhteisen sävelen, se on upea ja miellyttävä ratsastettava. Sen askellus on tasaista, sitä voi ohjailla vaikka pikkurillillä ohjia pidellen. Pohkeet menevät hyvin läpi ja vaikeatkin koululiikkeet sujuvat tältä orilta kuin tanssi! Monet ihastuvat hevosen näyttäviin ja tasaisiin liikkeisiin - kyllä ne arabitkin taitavat ne vaativimmat koululiikkeet siinä missä koulupainotteiset puoliverisetkin!

Maastossa Khanh on rauhallisempi kaverin kanssa mutta voi maastoilla myös yksin. Se saattaa säpsähdellä matkalla jotain, mitä ihminen ei tiedä että olisi edes olemassa. Luulen, että se säpsähtää sen takia, koska sille tulee vain tunne, että nyt pitää säpsähtää. Se siitä. Laukassa saattaa innostua, varsinkin jos on yksin liikenteessä ja hevonen on jo valmiiksi jännittynyt. Jarrut löytyy kyllä, mutta se täytyy tehdä pehmeästi eikä nykäisemällä kovalla kädellä ohjista. Silloin sattuu ihmistä enemmän, kuin hevosta.

i. Jamal Saheim
sea, m, 152cm
evm
ii. Mu'allim
sea, m, 154cm
iii. Ghatwan
iie. Hasna Arisha
ie. Karida Hayah
sea, rnkm, 151cm
iei. Wais El-Amin
iee. Safa Chanda
e. Khalidah Fiza
sea, trt, 149cm
evm
ei. Agharr
sea, rn, 153cm
eii. Dhul Fiqar
eie. Bashiga Rabiya
ee. Hadhirah
sea, rt, 148cm
eei. Jabbar Ghaith
eee. Aadila
o. Ishaq al Braqa s. 22.08.2023 SEA emä. Sunrises Zicory om. Veera R.

AHAC

Points: 2750
Title: Legion of Supreme Excellence
Profile

Porrastetut kilpailut


» Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
» Koulutustasoltaan vaativa A


25.09.2018 Päiväkirjamerkintä

Aamulla oli ensimmäinen syksyn nollan keli, eikä tähän kylmyyteen meinaa tottua. Hevoset eivät tästä ole moksiskaan, mutta minä hytisin kylmyydestä kävellessäni aamutalliin. Eilen illalla meillä oli työtä todella paljon, sillä talliin oli tulossa seitsemän uutta arabia kerralla! Kuulin ehkä kunniani maanantaina, kun ilmoitin tallitytöille "heräte ostoksestani". Hups. Aamu talli oli tehty ja hiljalleen tallille alkoi saapua tallin henkilökuntaa avuksi. Hevoset tuodaan kolmella eri hevosautolla ja minua jännitti todella paljon. Siellä oli muutama yksilö, jotka olivat saanut jalkani veteläksi. Niissä yksilöissä oli jotain niin uskomattoman hienoa, enkä osaa edes kuvailla mitä se on! Kello lähestyi jo puolta päivää kun hevosautoja alkoi saapua tallin pihaan. Kuljettajat nousivat autoista ulos ja tulivat tervehtimään meidän komppanjaa. Autoista kuului muutamia kimakoita hirnahduksia ja yhdestä autosta kunnon kolinaa - joku todellakin halui autosta jo ulos! Parempi alkaa purkaa lastia, tokasi yksi kuljettajista ja ei muuta, kuin tuumasta toimeen.

Hevosauton takasilta laskeutui ja sivuittain matkanneet hevoset yrittivät kurkkia sivulaitojen ylitse uteliaina. Ensimmäisenä oli vuorossa komea ori, mitä olin odottanut kuin kuuta nousevaa, nimittäin Khanh. Punaruunikko ori hirnui jatkuvasti ja korskui innosta. Sitä selvästi jännitti tilanne, vaikka kuulemma oli tottunut reissaaja. Sinna lupasi mennä auttamaan ensimmäisen hevosen viemisessä talliin. Autonkuljettaja siirsi sivulaidan ja irroitti orin ja lähti taluttamaan hevosta pois autosta. Khahn teki näyttävän loikan puolesta välin lastaus-siltaa hiekalle. Onneksi mies sai hevosen pidettyä. Siinä se seisoi kaula pystyssä, hirnui kuin viimeistä päivää ja alkoi lopulta astelemaan levottomasti. Ori ravasi miehen ympärillä, mutta kertaakaan ei riimun-naru kiristynyt kunnolla, uskomatonta! Sinna otti Khanhin käsittelyynsä ja lähti viemään tanssahtelevaa ja huutavaa oria kohti tallia. Talli oli onneksi tyhjennetty uusia hevosia varten, joten sisällä oli todella rauhallinen tunnelma. Lähimmissä tarhoissa oli aikamoinen vilinä ja vilske!