Achmed++++/

Tämä on virtuaalihevonen

Quintessential
Legion of Supreme Excellence

Egyptinarabi (SEA), ori
154 cm, mustankimo
synt. 24.02.2017 (16v), USA
ex-om. VRL-00727 & VRL-03385

koulupainotteinen, vaativa A
omistaja Sorel (VRL-00884) - El Braqa

VH18-003-0188

Achmed on hyväkäytöksinen herrasmies, joka edustaa tallin rauhallisimpia oreja. Luonne, ulkokuori ja suoritukset radoilla on täyttä kultaa. Ainoa miinus, että tämä hevonen osaa olla ärsyttävä karsinakäyttäytymisessä. Se luimistelee jo kaukaa, jos joku lähestyy sen karsinaa. Joskus saattaa uhkailemalla hyökkiä hampaat irvessä kohti karsinan ovea, jos joku hoitaja on jäänyt siihen päivää ihmettelemään. Achmed ei siedä ketään sen valtakunnassa mutta jos otat hevosen karsinasta pois, se on kuin yö ja päivä. Käytävällä Achmed seisoo rauhallisesti aloillaan mutta valppaana. Muiden hevosten kolistelu kiinnittää välittömästi sen huomion, eikä se välttämättä huomaa ihmistä, joka yrittää saada hevosen jalkaa nostettua kavion puhdistamista varten. Achmed on utelias ja se haluaakin päästä tutkimaan asioita. Taluttaja joutuu joskus pitelemään hevosta tiukemmin, kun Achmed lähtee ajatuksissaan puskemaan kohti sitä asiaa, minkä se haluaisi tutkia. Se voi olla vaikka uusi postilaatikko tien varressa tai kottikärryt tarhan vieressä, missä ne ei aikaisemmin ole ollut.

Tämä komea arabialainen on ratsastettavuudeltaan herkkä mutta haastava. Sen liike on isoa, kaunista mutta ei välttämättä kivointa istua. Toki istunnalla ratsastetaan eniten ja ohjia pidetään kevyellä tuntumalla. Achmedin selkään voi nousta myös lapset, se osaa toimia silloin asiallisesti ja hötkyilemättä. Aloittelijoiden ratsu se ei kuitenkaan ole, koska epäselvät ohjeet ja avut saavat sen hermostumaan. Kokeneella konkarilla tämä ori vääntää sellaista piruettia ja puhtaita vaihtoja, että muutamat puoliveri-ihmiset ovat katseellisena seurannut hevosen tekemistä. Vasen laukka on vahvempaa ja kilpailuissa heikompaa laukkaa täytyy rytmittää ja tukea paljon enemmän, ettei eroa huomaa niiin herkästi. Esteillä Achmed on kuin tykki. Se kiitää kentällä kaula pystyssä, korvat tötteröllä ja sieraimet suurina. Siinä saa ratsastaja tehdä tosissaan töitä, että saa lämmenneen höyrypään hallittua. Hyppytekniikka on kyllä hyvä, mutta ei näillä taidonnäytteillä lähtisi kilpailuihin nolaamaan ratsastajaa.

Maastossa Achmed on parhaimmillaan vetohevosena. Toki yksinkin voi mennä mutta silloin ori on levoton. Se kyttäilee taakse, seuraa jatkuvasti ympäristöään eikä rentoudu yhdelläkään solulla kehossa. Kun se pääsee vetohevoseksi, se tuntee varmaan olevansa todella tärkeä lauman johtaja. Silloin ori kulkee nätisti, säpsymättä ja pelleilemättä. Osaa jopa rentoutua! Achmed on ihana halihevonen, mutta tiettyinä hetkinä siitä puhkeaa kiihkeä täysiveriori, jota voi joutua pidellä tosissaan kiinni. Yleensä tämä tapahtuu liian lähellä muita hevosia, taluttaessa. Ratsuna se ei muista jaksa välittää, koska se keskittyy mielummin omaan työhönsä kuin muihin.

i. Yakout Nadej
sea, m, 156cm
evm
ii. Narwinás Rio
sea, trn, 155cm
iii. Sharef' yet
iie. Biewican
ie. Taschazeé
sea, m, 151cm
iei. Palmir
iee. Enicme Ior
e. Jamila
sea, rnkm, 153cm
evm
ei. Nadzin
sea, rnkm, 154cm
eii. Zamiar
eie. Najm
ee. Sapphira
sea, mkm, 148cm
eei. Rashali
eee. Saloumeh
o. Alchemy al Braqa s. 24.03.2019 SEA emä. Khayriyya om. El Braqa
t. Adara al Braqa s. 15.04.2020 SEA emä. Sunrises Zicory om. Kida

AHAC

Points: 2973
Title: Legion of Supreme Excellence
Profile

Porrastetut kilpailut


» Kilpailee porrastetuissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa.
» Koulutustasoltaan vaativa A


25.09.2018 Päiväkirjamerkintä

Aamulla oli ensimmäinen syksyn nollan keli, eikä tähän kylmyyteen meinaa tottua. Hevoset eivät tästä ole moksiskaan, mutta minä hytisin kylmyydestä kävellessäni aamutalliin. Eilen illalla meillä oli työtä todella paljon, sillä talliin oli tulossa seitsemän uutta arabia kerralla! Kuulin ehkä kunniani maanantaina, kun ilmoitin tallitytöille "heräte ostoksestani". Hups. Aamu talli oli tehty ja hiljalleen tallille alkoi saapua tallin henkilökuntaa avuksi. Hevoset tuodaan kolmella eri hevosautolla ja minua jännitti todella paljon. Siellä oli muutama yksilö, jotka olivat saanut jalkani veteläksi. Niissä yksilöissä oli jotain niin uskomattoman hienoa, enkä osaa edes kuvailla mitä se on! Kello lähestyi jo puolta päivää kun hevosautoja alkoi saapua tallin pihaan. Kuljettajat nousivat autoista ulos ja tulivat tervehtimään meidän komppanjaa. Autoista kuului muutamia kimakoita hirnahduksia ja yhdestä autosta kunnon kolinaa - joku todellakin halui autosta jo ulos! Parempi alkaa purkaa lastia, tokasi yksi kuljettajista ja ei muuta, kuin tuumasta toimeen.

Hevosauton takasilta laskeutui ja sivuittain matkanneet hevoset yrittivät kurkkia sivulaitojen ylitse uteliaina. Talliin olimme saaneet jo kaksi kuumaveristä ja mylvivää oria ja vuorossa oli komea mustankimo Achmed. Edellisiin verrattuna oli todella outoa, mutta ori ei päästänyt pihaustakaan. Se katseli valppaana ja haisteli kättäni, kun lähestyin sitä. Irrotin varovasti riimun-narun hevosauton kiinnitysrenkaasta ja Sinna avasi sivulevyn. Achmed käveli autosta todella nätisti alas. Se katseli ympärilleen, hörähti kerran ja kiinnitti huomionsa minuun. Taputin oria kaulalle ja siinä me seisoimme rauhassa, löysällä narulla eikä hevosella ollut kiire minnekään. Todella outoa, koska kaksi edellistä ori lähti tanssien kohti tallia. Vein Achmedin talliin, missä se jo muiden orien huuteluun vastasi kovemmalla äänellä. Heinät oli jaettu karsinaan valmiiksi ja sinne Achmed jäi tyytyväisenä rouskuttamaan heinää, ei näytä paljon stressaavan uudesta paikasta vaan on heti kuin kotonaan. Hyvä näin!